Αύγουστος ή ηρεμία πριν την καταιγίδα;


thumb

Από το Μαρικάκι

Στην άδεια και ήσυχη Αθήνα του Αυγούστου (να γυρίσουν πάραυτα οι Αθηναίοι από τα χωριά τους γιατί η πόλη είναι σαν νεκρούπολη και κατά τόπους σαν ασιατική πρωτεύουσα, κι έτσι πλήττεται ο τουρισμός) σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει τις εντάσεις και της εκρήξεις ολόκληρης της προηγούμενης χρονιάς που βίωσε η πόλη από απεργίες κι επεισόδια, μέχρι το ρατσιστικό ξέσπασμα μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, τους Αγανακτισμένους και την καταστολή της 15ης, 28ης και 29ης Ιουνίου.

Μόνο τα λουκέτα σε αδειασμένους και παρατημένους χώρους πρώην καταστημάτων, τα οργισμένα ή κι εμπρηστικά συνθήματα στους τοίχους και κάποια ξηλωμένα μάρμαρα αποτελούν σημάδια φθοράς.

Ο χρόνος στο μεταξύ φαίνεται να κυλάει εναντίον μας, αλλά όλα τα κρίσιμα «ραντεβού» έχουν κλειστεί για τον Σεπτέμβρη: με τις απεργίες, με την κοινωνική έκρηξη, με την πτώχευση, με τα μέτρα (κι άλλα μέτρα),κ.ο.κ.

Με εξαίρεση ίσως την αίσθηση της ηρεμίας πριν την καταιγίδα (παρακαλάς όλα να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνήσεις και να είναι σαν Αύγουστος), τίποτα δεν προμηνύει για τα μελλούμενα. Προς το παρόν μια βόλτα στο κέντρο δεν σε παραπέμπει σε επερχόμενες σκηνές εκρήξεων ακόμα πιο βίαιων είτε εκ μέρους της κοινωνίας είτε εκ μέρους του περιθωρίου της όπως αυτή τη στιγμή στη Βρετανία.

Σταθερή αξία ο πυρετός του κυβερνητικού επιτελείου που μας σκάβει το λάκο, η τρομοκρατία και η προπαγάνδα των καναλιών και το δούλεμα. Ο Βενιζέλος για να κόψει κάπως τον αέρα των αντιδράσεων των καταστηματαρχών στην αύξηση του ΦΠΑ έφτασε να κάνει την παραχώρηση του χαρακτηρισμού των σχετικών φορολογικών μέτρων ως «μη λογικών». Ανορθολογικά λοιπόν τα μέτρα, όπως όλο αυτό που συμβαίνει, αλλά «προσωρινά» υποσχέθηκε ο Τσάρος της παρακμής.

«Προσωρινά» τι εστί δεν είπε, αλλά υποψιαζόμαστε ότι η κυβέρνηση την έχει δει Θόδωρος Αγγελόπουλος: τι είναι δεκα, είκοσι, τριάντα χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.