Ο Μπένι θέλει εκλογές. Ο Γιώργος;


Υπάρχει ένα δόγμα στην πολιτική: δεν πας σε εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης, εκτός και αν θέλεις να τις χάσεις. Επομένως γιατί ο Βενιζέλος θέλει να σύρει τον ΓΑΠ σε εκλογές;

Ο αντιπρόεδρος έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του για να γίνει πρόεδρος. Μεθοδεύει την «ηρωική έξοδο» πριν σκάσει η βόμβα της (παγκόσμιας, ευρωπαϊκής και εθνικής οικονομικής) κρίσης στα χέρια του. Η πρόταση να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους εγκλωβίζει τον ΓΑΠ.

Ο Παπανδρέου (σωστότερα: οι Παπανδρέου) δεν θέλει/οθν εκλογές. Θεωρεί ότι έχει περιθώριο άλλα δύο χρόνια και μέχρι τότε η κρίση μπορεί να έχει ξεπεραστεί. Ξέρει ότι εκλογές υπό τις παρούσες και τις άμεσα προβλεπτές συνθήκες, σημαίνουν νίκη της ΝΔ και κυβέρνηση Σαμαρά. Και έχει αποφασίσει ότι παντί τρόπω δεν θα αφήσει την εξουσία – μας το έδειξε στην κρίση του Ιουνίου που λειτούργησε με μοναδικό κριτήριο «να μην μας ρίξουν».

Άρα η πρόταση Βενιζέλου για κάλπη το φθινόπωρο (αυτό υποκρύπτει η απαίτηση να ψηφιστεί με 180 το νέο μνημόνιο) είναι ασύμβατη με τον πολιτικό σχεδιασμό του ΓΑΠ.

Προφανώς και άρχισε η διελκυστίνδα ανάμεσα σε ΓΑΠ και Βενιζέλο. Το διακύβευμα είναι τίνος η πολιτική ατζέντα θα εφαρμοστεί. Η ικανότητα του Βενιζέλου να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες γι’ αυτόν είναι γνωστή. Αλλά και οι Παπανδρέου ξέρουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Ειδικά δε ο Γιώργος, μπορεί να πάρει το σχέδιο του Βενιζέλου και να το παρουσιάσει ως δικό του…

antinews.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.