Χωρίς καθηγητές, βιβλία και κτήρια θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά!!!


Ενας ακριβώς μήνας απέμεινε για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, ωστόσο αυτό θα συμβεί ε περισσότερα εμπόδια σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη. Ο λόγος; Δεν είναι μόνο ότι δεν θα υπάρχουν βιβλία, αυτό είναι σύνηθες άλλωστε. Ούτε οι ελλείψεις σε κτηριακές υποδομές. Αυτήν την φορά θα απουσιάζουν και οι… καθηγητές, όχι απλά γιατί πιθανότατα να έχουν απεργίες αλλά και επειδή δεν θα… υπάρχουν, μετά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις ελάχιστες προσλήψεις (αφού υπάρχει ο περίφημος κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε-δέκα αποχωρήσεις).

Φέτος θα γίνουν μόλις 500 – 600 προσλήψεις καθηγητών μόνιμου χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 5.000, τη στιγμή που πέρσι υπήρχαν πιστώσεις για τουλάχιστον 15.800! Η φειδωλή πρόσληψη των εκπαιδευτικών θα συνοδευτεί από μια μαζική συνταξιοδότηση 11.000 καθηγητών, πράγμα που σύμφωνα με την Διδασκαλική Ομοσπονδία αναμένεται να δημιουργήσει ένα κενό 20.000 θέσεων σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Παράλληλα, έχοντας επικεντρωθεί στο νομοσχέδιο για τις «μεταρρυθμίσεις» των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας μάλλον ξέχασε τις τεράστιες ελλείψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έτσι, πέραν των κενών στους καθηγητές, έναν μήνα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς, έγινε αντιληπτό ότι οι υπάλληλοι του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων έχουν πάρει μετάθεση λόγω κατάργησης του, με αποτέλεσμα η διανομή των σχολικών εγχειριδίων βρίσκεται ακόμα στον «αέρα»…

kafeneio-gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.