Κύριε Παπανδρέου γιατί φέρατε το opengov αφού τους απολύετε όποτε θέλετε;


Μια κίνηση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε αυτή την κυβέρνηση (εκτός του να ξεπουλήσει τη χώρα), ήταν να φέρει όπως είχε πει την “αξιοκρατία και την διαφάνεια” στην Ελλάδα.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έφερε στη ζωή μας την ανοιχτή διαβούλευση. Μάλιστα, για τη στελέχωση των γ.γ. των Υπουργείων, είχε ζητήσει οι προσλήψεις να γίνουν με βάση μη κομματικών κριτηρίων, αλλά πτυχίων, εμπερίας κτλ. Πλήρης διαφάνεια δηλαδή.

Οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν λοιπόν τα βιογραφικά τους στο opengov και η κυβέρνηση επέλεξε τους καλύτερους. Λίγους μήνες μετά, η ίδια η κυβέρνηση αθετεί αυτή την διαφάνεια, απολύοντας γενικούς γραμματείς, επειδή δεν είναι “κολλητοί”.

Χθες, ο Γ. Ραγκούσης “παραίτησε” τον Χ. Τσιώκα από την ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών, λόγω των ταξί. Ο κ. Τσιώκας είχε προσληφθεί με τις διαδικασίες του opengon και απολύθηκε με ένα e-mail! Η τεχνολογία στη ζωή μας . . .

Νέος γενικός γραμματέας τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας επιθεωρητών του υπουργείου Εσωτερικών (και στενός συνεργάτης του κ. Ραγκούση) Αριστείδης Μπουρδάρας. Λέγεται πάντως, ότι Ραγκούσης και Τσιώκας δεν μιλούσαν για δυο μήνες, αφού οι σχέσεις τους δέν ήταν καλές.

Θυμόμαστε ότι στα τέλη του χειμώνα είχαμε αντίστοιχη παραίτηση του γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών του κ. Γεωργακόπουλο, που ήταν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, αλλά όχι στην “κλίκα” Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ, δεν αποκλείεται το ερχόμενο χρονικό διάστημα (και εφόσον τελείωσε το καλοκαίρι να πιάσουμε χειμώνα) θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες “αποχωρήσεις” από Υπουργεία και φορείς, λόγω του ανασχηματισμού που προηγήθηκε.

Τα πόστα άλλαξαν, οι παρέες μετακινούνται και το opengov και οι “αξιοκρατικές” πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, κάνουν διακοπές διαρκείας!

olympia.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.