Τώρα ο Λιγνίτης έγινε καλός Frau Merkel; Που πήγε η Πράσινη Ανάπτυξη;


netakias.wordpress.com

Μιλάγαμε εδώ κι ένα χρόνο για την κομπίνα της “Πράσινης (απάτης) Ανάπτυξης” (8/10/2010).Κατηγορούν όλοι οι Οικολόγοι τον πάμφθηνο λιγνίτη, υπερ του πανάκριβου και ασταθούς αγέρα και ηλίου. Ειρρήσθωι εν παρώδωι που βρίσκουν τόσα λεφτά οι Οικολόγικές Οργανώσεις; Πετάει και την μπαρούφα του ο Σοιμπλε, ότι η Ελλάδα είναι ο παράδεισος για επενδύσεις στην Ηλιακή Ενέργεια, αλλά . . . αλλά . . .Μέχρι να γίνει η τεχνολογία αρκετή για να καλύπτει τις ανάγκες του 4ου Reich ο Ηλιος της Ελλάδας, ας βουτήξουμε τσάμπα τον Ελληνικό Λιγνίτι…τώρα που κληρώνει . . . κι έχουμε και “τον δικό μας Ανθρωπο” Πρωθυπουργό…

Τώρα αποκτούν όλα νόημα!

Η Γερμανία μετά την Φουκουσίμα, φοβάται και θα κλείσει όλα τα Πυρηνικά Εργοστάσια.

Το πετρέλαιο, ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ!

Το φυσικό Αέριο το έχουν οι “κακοί” Σλαύοι.

Τι μένει; Το δωρεάν απόθεμα λιγνίτη του Κοσσόβου (το πήραν) και την Ελλάδα (ετοιμάζεται το πλιάτσικο).

Μέχρι βέβαια να έρθουν οι ΑΠΕ (μην φάτε, έχουμε γλαρόσουπα…)

Διαβάζουμε λοιπόν στο βλογκ . . .http://www.iskra.gr/

ΜΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!

2-3 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΝ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ, ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Πωλητήριο σε δύο ή τρεις μονάδες της ΔΕΗ, με επικρατέστερες αυτές του σταθμού της στο Αμύνταιο Φλώρινας, αναμένεται να περιλαμβάνει η πρόταση που θα αποστείλει η κυβέρνηση στην Κομισιόν για το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται Τα Νέα, εκτός από την πώληση μονάδων, η πρόταση θα περιλαμβάνει άλλα δύο μέτρα:

Τη μακροχρόνια ενοικίαση σε ιδιώτες ενός ορυχείου λιγνίτη του Δημοσίου στη Βεύη του Νομού Φλώρινας, καθώς και ανταλλαγές ενέργειας μονάδων της ΔΕΗ με ισόποσης ποσότητας ενέργεια από άλλες πηγές (όπως φυσικού αερίου), εταιρειών ηλεκτρισμού γειτονικών χωρών, όπως η Βουλγαρία και η Ιταλία.

Αρχικά, η Κομισιόν ζητούσε οι ανταλλαγές να αφορούν το 40% του συνόλου της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, θέση από την οποία φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει.

Το πλεονέκτημα που διαθέτουν οι δύο μονάδες του Αμυνταίου (καθαρής ισχύος 273 μεγαβάτ έκαστη), είναι ότι τροφοδοτούνται από «δικό τους» ορυχείο, το οποίο προφανώς σε περίπτωση πώλησής τους θα τις συνοδεύσει, πιθανότατα μέσω μακροχρόνιας σύμβασης εκμετάλλευσης.

Και οι δύο μονάδες χρειάζονται επενδύσεις εκσυγχρονισμού, αλλιώς θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι το 2014, λόγω των ποσοτήτων ρύπων που εκπέμπουν.

Στο «σχήμα» θα ενταχθεί και η παραχώρηση με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτη του λιγνιτικού κοιτάσματος της Βεύης, γι’ αυτό και το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια είναι ισχυρό (στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει πέντε σχήματα).

Υπενθυμίζεται ότι η προκάτοχος του κ. Παπακωσταντίνου, Τίνα Μπιρμπίλη, μαζί με τον ίδιο ως υπουργό Οικονομικών τότε, είχαν αποστείλει προ μηνών επιστολή στην Κομισιόν, ζητώντας της να παγώσει η διαδικασία ανταλλαγών ενέργειας ενόψει της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Το επιχείρημά τους ήταν ότι δεν είναι δυνατόν σε μια στιγμή που η ΔΕΗ βρίσκεται προς πώληση, να αποδυναμωθεί παραχωρώντας το 40% της λιγνιτικής της παραγωγής.

Η Κομισιόν έδωσε στην κυβέρνηση περίοδο ανοχής μερικών μηνών, στη διάρκεια των οποίων η τελευταία κατέληξε στο σημερινό μοντέλο. Ακόμη λοιπόν και αν πουληθούν οι συγκεκριμένες μονάδες της ΔΕΗ, στις προθέσεις Παπακωσταντίνου είναι η αποκρατικοποίηση να προχωρήσει κανονικά, όχι μέσω του Χρηματιστηρίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά μέσω της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

  1. Πράσινη Ενέργεια ή Πράσινη Κομπίνα; του Αρχαιοπτέρυγα.
  2. Τώρα λοιπὸν ποὺ ὁ λιγνίτης ἔγινε καλός….. της Φιλονόης
Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.