43 άνθρωποι στον ΟΕΔΒ για 35 εκατομμύρια βιβλία!


43 άνθρωποι στον ΟΕΔΒ για 35 εκατομμύρια βιβλία!

Μόνο το 20% των βιβλίων θα μοιραστεί με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, επισημαίνει ο διευθυντής Αποστολής Βιβλίων και πρόεδρος των εργαζομένων στον Οργανισμό Eκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) Μάκης Λυκόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να γίνουν τα σχολεία λειτουργικά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον υπό κατάργηση Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, ο οποίος έχει βρεθεί στο προσκήνιο, περιγράφει σκηνές απείρου κάλλους με τον ίδιο, αν και διευθυντής να παρακολουθεί την εκτύπωση των βιβλίων και την ίδια ώρα να τσεκάρει τι μπαίνει και τι βγαίνει στις αποθήκες, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. «Από τα 105 άτομα έχουμε μείνει 43,καθώς με τη συνταξιοδότηση του προσωπικού ανακοινώθηκε η κατάργηση του Οργανισμού, οπότε το υπουργείο Εσωτερικών δεν ενέκρινε κονδύλια για πρόσληψη προσωπικού» επισημαίνει ο κ. Λυκόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκόπουλο το κουβάρι των καθυστερήσεων ξετυλίχθηκε ως εξής: «Η καθυστέρηση οφείλεται στη διαδικασία έγκρισης των κονδυλίων για αγορά χαρτιού, εκτύπωση και βιβλιοδεσία των βιβλίων ενώ σοβαρή καθυστέρηση προκάλεσε τήρηση μιας ρύθμισης για τη σύνθεση των επιτροπών». Και εξηγεί: «Το 2010 η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξήγγειλε τη συγχώνευση του ΟΕΔΒ με άλλους οργανισμούς και το 60% των υπαλλήλων συνταξιοδοτήθηκε. Πολλοί απ’ αυτούς, όμως, ήταν τακτικά μέλη της επιτροπής για την αγορά χαρτιού, η οποία πλέον λειτούργησε με αναπληρωματικά μέλη.

Με τη σύνθεση αυτή, ωστόσο-–γεγονός που κανένας δε γνώριζε- είχε, βάσει νόμου, μόνο τρεις μήνες ζωής, άρα οι όποιες ενέργειες έπρεπε να ξαναγίνουν οπότε και καθυστέρησε η εκ νέου σύνθεση της επιτροπής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτροπή του ΟΕΔΒ ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό και κατέθεσε το αποτέλεσμα προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο εξέδωσε απόφαση τον περασμένο Ιούλιο, με την οποία απέρριψε τον διαγωνισμό διότι έπασχε η νομιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής αφού μετείχαν πολλά αναπληρωματικά μέλη.

Μετά τις απευθείας διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές χαρτιού η διοίκηση καλεί τους ίδιους χονδρεμπόρους, που είχαν μειοδοτήσει στον διαγωνισμό.

Σε ό,τι αφορά στα βιβλία για τα ιδιωτικά σχολεία που «έκαναν φτερά» εν μία νυκτί από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, ο κ. Λυκόπουλος επισημαίνει ότι διανεμήθηκε το περσινό στοκ που ήταν προγραμματισμένο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.