Σκάνδαλο στην ΕΡΤ


Σκάνδαλο που αγγίζει την κυβέρνηση και αφορά διασπάθιση δημόσιας περιουσίας, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απόπειρα πολιτικής συγκάλυψης, κατήγγειλε ο Τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ., βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Τόνισε ότι, για πρώτη φορά στη βουλευτική του θητεία, κατέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί δεν έπαιρνε απαντήσεις στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του στη Βουλή.

Το σκάνδαλο αφορά στη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ με την εγγύηση της France Τelecom, η οποία εξελισσόταν επωφελώς για την ΕΡΤ – είχε εξοικονομήσει 2.000.000 ευρώ το χρόνο – δηλαδή, αντί να πληρώνει, έβγαζε και 100.000 ευρώ το χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου…

η εν λόγω σύμβαση διεκόπη παράνομα-παράτυπα με έναν εξαιρετικά διαβλητό τρόπο, με μια διαδικασία «απευθείας διαβουλεύσεων» για να γίνει ανάθεση σε μια εταιρία με την επωνυμία «PCCW», την οποία χαρακτήρισε αχυροεταιρία, καθώς εκχωρεί τα δικαιώματα μεταφοράς και εκπομπής στην εταιρεία «ΤΙΤΑΝ» στη Νέα Υόρκη, που ιδρύθηκε μία ημέρα πριν την ανάθεση.

Επεσήμανε, επίσης, ότι τη συγκεκριμένη εταιρεία εκπροσωπεί μία κυρία , σε βάρος της οποίας υπάρχει έγγραφη καταγγελία στη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι στο διαγωνισμό του 2006 είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει με 1.000.000 δολάρια τον αντιπρόεδρο διεθνών καναλιών μεγάλου συνδρομητικού οργανισμού στην Αμερική.

Εκτός αυτού, η ίδια για τη διακίνηση των χρημάτων που απαιτούνται για τη μεταφορά του σήματος συνεργάζεται με άλλο πρόσωπο γνωστό στην ΕΡΤ, που επίσης, έχει κατηγορηθεί για πειρατεία του σήματός της τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το ξέπλυμα του χρήματος που έχει κλαπεί από την ΕΡΤ υπογράμμισε: «Ο κύριος αυτός έρχεται τώρα να επιστρέψει ένα μέρος των χρημάτων που έχει κλέψει, στην ΕΡΤ για να πάρει τα δικαιώματα για τα επόμενα δυο χρόνια. Η συναλλαγή αυτή άρχισε από το 2010. Υπάρχει, δηλαδή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με ενεργό συμμετοχή Δημοσίου Οργανισμού για νομιμοποίηση κλεμμένων εσόδων από τον ίδιο το Δημόσιο Οργανισμό»!

Το σκάνδαλο αγγίζει και πολιτικά πρόσωπα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς έχει λάβει σχετικό εξώδικο από το Σεπτέμβριο του 2010.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Δημόσιας Τηλεόρασης και τις θέσεις της Ν.Δ., ο κ. Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθούν είναι οι εξής:

1.Η ΕΡΤ πρέπει να καλύπτει ορισμένα ποιοτικά στοιχεία το πρόγραμμά της.

2.Πρέπει και μπορεί να είναι οικονομικά ανεξάρτητη .

3. Πέρα από τον ενημερωτικό της ρόλο, στην τρέχουσα συγκυρία μπορεί να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο: με το δορυφορικό της πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί, μέσω της συμφωνίας που είχε με την FranceTelecom μπορούσε να μεταφέρει (πέντε δορυφορικά κανάλια).

Όπως είπε «θα ήταν χρήσιμο για την ελληνική οικονομία σήμερα να υπήρχε πρόγραμμα δορυφορικό τουριστικό, ένα για την παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων , ένα πολιτιστικό, ένα για παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. Γιατί να μην αξιοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες;».

ΠΗΓΗ

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.