Οι καταλήψεις γίνονται… τρόπος ζωής


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις της Κυβέρνησης ότι το κύμα των καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές αλλά και τα σχολεία θα έφθινε όσο περνούσε ο καιρός, φοιτητές και μαθητές δείχνουν την ακριβώς αντίθετη τάση.

Έτσι, στοιχεία από όλη τη χώρα δείχνουν ότι οι καταλήψεις έχουν πολλαπλασιαστεί, το ακόμη πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι έχει επιδεινωθεί το κλίμα έντασης το οποίο τις συνοδεύει.

Με αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαρά επεισόδια, μεταξύ εκείνων που επιθυμούν να συνεχιστούν οι καταλήψεις, και όσων θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μεθοδολογία αντίστασης έχει πλέον εκφυλιστεί, και θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται πλήρως και από την ανησυχία της Κυβέρνησης, με την Άννα Διαμαντοπούλου να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό το άσχημο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, και να επισημαίνει ότι είναι πλέον ανάγκη να υπάρξουν άμεσες και σημαντικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση στον χώρο της εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου μίλησε στο Συνέδριο των Γερμανών Βιομηχάνων, και είχε μια κρίσιμη συνάντηση με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε στην Αθήνα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την παιδεία.

statesmen.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.