Ισπανία: Ο Ραχόι νικητής των εκλογών


Η δεξιά πήρε την ψήφο του λαού στην γειτονική Ισπανία με το Λαϊκό Κόμμα να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των έξιτ πολς.

Η έως σήμερα αντιπολίτευση της Ισπανίας, φαίνεται ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση με σχεδόν 185 έδρες, στην 350μελή Κάτω Βουλή, με αριθμό εδρών πιθανώς πρωτόγνωρο γι’ αυτήν την πολιτική παράταξη.

Οι πρώτες ενδείξεις δίνουν 119 έδρες στους Σοσιαλιστές, που ήταν στην κυβέρνηση από το 2004, το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της παράταξης μετά την μεταπολίτευση.

Ο 56χρονος υποψήφιος πρωθυπουργός του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, όλα δέιχνουν ότι νίκησε τον 60χρονο Σοσιαλιστή, Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, πρώην υπουργό Εσωτερικών.

Οι ισπανικές εκλογές έγιναν σχεδόν ένα 4μηνο πριν απο τη συνταγματική λήξη της θητείας του Σοσιαλιστή Θαπατέρο, που δεν διεκδίκησε τρίτη διαδοχική θητεία.

Η μείωση του εκλογικού ποσοστού των Σοσιαλιστών πιθανότατα θα αποφέρει άνοδο στην κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση των Αριστερών της Βισκαΐας (κόμμα Αμαγιούρ), αλλά και του κόμματος Ιζκουέρδα Ουνιδά, σύμφωνα με όσα σημειώνουν στο Γερμανικό πρακτορείο πολιτικοί παρατηρητές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.