Θα πληρώνουν ΦΑΠ ακόμα και τα χωράφια στα… κοσμικά νησιά


https://i1.wp.com/www.inprecor.gr/wp-content/uploads/2011/02/%CF%86%CE%AC%CF%80%CE%B1_%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%B2%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CF%82_140211.jpgΟλα τα ακίνητα, ακόμη και τα οικόπεδα που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης, θα περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Αυτό προβλέπει πρόταση που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. Του μέτρου θα εξαιρούνται τα χωράφια των αγροτών.

Σε μια τέτοια περίπτωση για όσους κατέχουν οικόπεδο εκτός σχεδίου ή άλλα ακίνητα τότε η Εφορία θα υπολογίζει αθροιστικά την αντικειμενική τους αξία και θα επιβάλλει τον φόρο που αναλογεί πάνω από το αφορολόγητο ποσό.

Εφόσον αυτή η πρόταση πάρει τη μορφή σχεδίου νόμου, τότε το πλήγμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι εξαιρετικά μεγάλο. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμη και για ακίνητα τα οποία ως τώρα εξαιρούνταν της φορολογίας, όπως είναι τα εκτός σχεδίου πόλης οικόπεδα και αγροτεμάχια.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι η επιβολή του μέτρου εντάσσεται στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, αφού, όπως έχει διαπιστωθεί, αρκετοί ιδιοκτήτες με μεγάλη «εκτός σχεδίου» ακίνητη περιουσία διαφεύγουν τη φορολογία, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι επιβαρύνονται από ένα και μόνο διαμέρισμα που έχουν στην κατοχή τους και το οποίο είναι εντός σχεδίου πόλης.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο στοχεύει στη φορολόγηση ακινήτων και οικοπέδων, τα οποία βρίσκονται σε ακριβές τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως σε Χαλκιδική, Πιερία, Πάρο, Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη, Αργολίδα, Αττική, Λευκάδα.

Οι εκτάσεις αυτές, οι οποίες βρίσκονται σε παραθαλάσσιους οικισμούς ή σε άλλες τοποθεσίες- θέρετρα, απαλλάσσονται της φορολογίας εφόσον είναι εκτός σχεδίου πόλης.

Με τη νέα πρόταση εάν κάποιος είναι ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου 4 στρεμμάτων και άνω εκτός σχεδίου δεν θα απαλλάσσεται αυτόματα από τον φόρο, όπως συμβαίνει σήμερα. Θα τον πιάνει το όριο των 200.000 ευρώ που ισχύει ή θα αθροίζεται η αξία του ακινήτου αυτού με άλλα (όπως π.χ. το σπίτι ή άλλα κτίσματα).

Με το νέο σύστημα θα υπαχθούν περισσότεροι ιδιοκτήτες στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για πρόσθετες εισπράξεις έως και 2 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.

Μ. Χριστοδούλου – Δημοκρατία

olympia.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Θα πληρώνουν ΦΑΠ ακόμα και τα χωράφια στα… κοσμικά νησιά

  1. Ὁ/ἡ isaak56 γράφει:

    τα σωβρακα ποτε να υπολογιζουμε οτι θα φορολογησουν ; Αντε και εις αλλα , σε λιγο θα πλαγιαζουμε με την γυναικα μας με φοροκαρτα. ΧΑΧΑΧΑ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.