Μικρά σχόλια-ευχές σε κείμενα στην Αποικία, εν όψει Χριστουγέννων


Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν το λαό της χώρα μας χωρίς τον «δωσίλογο» πρωθυπουργό στα καθήκοντά του αλλά με ένα δοτό τεχνοκράτη, συνυπεύθυνου θεσμικά  για το κραχ του ελληνικού χρηματιστηρίου πριν 10 χρόνια και συνεργάτη  του προ Καραμανλή του μικρού στο κεφαλο-κλείδωμα του Ευρώ.

Στα φετινά Χριστούγεννα φαίνεται ότι είμαστε πιο έτοιμοι να ακούσουμε τις «προγραμματικές δηλώσεις» τα αγγέλων γύρω από το σπήλαιο της Βηθλεέμ, που δείχνουν τον άλλο δρόμο με τη φτωχο-γέννηση του θείου Βρέφους:

Ι) Για το τι κάνουμε στο οριζόντιο κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες άρθρα στην Αποικία και δεκάδες βίντεο επίσης. Τώρα πια που η παγκόσμια κρίση – και διαμέσου του πειραματόζωου του ελληνικού κράτους – χτύπησε την καρδιά της ΕΕ, αλλά ανεξάρτητα δείχνει τα πρώτα σημάδια σε χώρες πέραν του Ατλαντικού, όπως η Κίνα έχουμε νέα δεδομένα.

Έτσι αξίζουν να προσεχτούν (χωρίς να παραμελούμε τα συχνά περί Παιδείας και Καπιταλισμού κείμενα):

Σε επίπεδο χώρας τόσο το άρθρο του Αθηναίου πανεπιστημιακού Νικήτα Χιωτίνη με τίτλο Μυθεύματα και πολιτικές …εντέχνως ερριμμένες, όσο και το σχετικό βίντεο-ομιλία του Θεσσαλονικιού πανεπιστημιακού Σπύρου Μαρκέτου ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΠ. ΜΑΡΚΕΤΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΜΗΛΙΟ ΚΑΙ ΛΑΣΚΟ.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο το άρθρο του οικονομολόγου-ενεργού πολίτη Λεων. Βατικιώτημε τίτλο Ρέκβιεμ για την Ευροζώνη η συμμφωνία της 26ης Οκτώβρη (2011), το κείμενο  του επίσης οικονομολόγου-ενεργού πολίτη Βασ. Βιλιάρδου με τίτλο  Σενάρια δραχμής και μάρκου και το κείμενο του εξαίρετου δημοσιογράφου Στ. Χριστακόπουλου Η τριπλή κατάρρευση της ευρωζώνης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη φορά ανοίγει η συζήτηση στην Άπω Ανατολή. Με ένα μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο του γνωστού αμερικανού οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν τίθεται το ερώτημα εάν «Θα καταρρεύσει η Κίνα;». Από την άλλη ο γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ ανοίγει τη συζήτηση για  το…  Το φάντασμα της Βόρειας Κορέας

ΙΙ) Η Αποικία Ορεινών μανιταριών επιμένει ότι: «Κοινωνούμε και που και που θεολογούμε». Έτσι σ’ αυτές τις Χριστουγεννιάτικες μέρες προτείνει κάποια κείμενα που χαλαρά μεν, αλλά όμορφα θέτουν το κατακόρυφο-πνευματικό επίπεδο ζωής.

Έτσι επίσης αξίζουν να προσεχτούν:

Οι δυο αναρτήσεις του αγαπητού μας παπα Ηλία Υφαντή συνδέουν το πνεύμα των Χριστουγέννων με τα κοινωνικά–πολιτικά μας καθήκοντα. Με το μικρό πεζό  «Ο δρόμος των αγγέλων….», φωτίζει το σκοτεινό τοπίο της Τρόικας-Μνημονίων-δανειακώβν συμβάσεων με το φωτεινό μονοπάτι που έψαλλαν οι άγγελοι γύρω από το σπάλαιο της Βηθλεέμ… Με  ποιητικής μορφής «Αντιχριστοκάλαντα!….»,  κάνει το ίδιο εύθυμα και δίνει ένα σταυροειδές νόημα στη μέρα… προσφέροντας και τις ευχές του.

Ο διαδικτυακός φίλος Κ. Μ. εκθέτει με τον δικό του «αλεξανδρινής» κοπής τρόπο, αυτή την σταυροειδή σχέση κοινωνικού-πολιτικού και πνευματικού, επικαλούμενος ως συμμάχους τους αγγέλους και την Παναγιά Μητέρα.

«Κλέψαμε» επίσης ένα εξαίρετο απόσπασμα του γνωστού άγγλου ορθόδοξουεπισκόπου Διοκλείας Κάλλιστου (Ware), όπου μέσα σε λίγες γραμμές ξεκαθαρίζει (και έτσι εκθέτει  παραχαράξεις) το κομβικό σημείο αυτής της σταυροειδούς ζωής:  Υπακοή στον Πνευματικό και Ελευθερία.

ΥΓ:  Τις πιο θερμές ευχές φίλες και φίλοι, άγνωστοι και γνωστοί στο ΜτΒ, που αυτές τις μέρες μπήκες στην 5η εκατοντάδα … χτυπημάτων…

manitaritoubounou

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.