Τέλος χρόνου για τον κ. Τόμσεν…


Του Μιχάλη Ιγνατίου

Ενα κείμενό μου για τον επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, την περασμένη Κυριακή, έδωσε την ευκαιρία να ανοίξουν στόματα ανθρώπων στην Ελλάδα, που είχαν και έχουν συναντήσεις μαζί του, από την έναρξη του «Ελληνικού Προγράμματος», τον Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα. Ολοι ανεξαιρέτως συμφωνούν ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Τόμσεν έδειξε ένα άλλο, πολύ σκληρό πρόσωπο, που έχει ξαφνιάσει όσους τον γνώρισαν και οι οποίοι πάντα εξυμνούσαν τον τρόπο εργασίας και συνεργασίας μαζί του. Οι λόγοι είναι πολλοί, με πιο βασικό -και το γνωρίζει πολύ καλά- ότι όταν γίνει η «νεκροψία» του προγράμματος, που σχεδίασε ο ίδιος, τα αποτελέσματα θα είναι καταθλιπτικά για τον αξιωματούχο του ΔΝΤ.

Συζητώντας με ανώτερο αξιωματούχο του Ταμείου, με διαβεβαίωσε ότι ο κ. Τόμσεν «δεν κάνει του κεφαλιού του», και ότι η δράση και η στάση του καλύπτεται από το ΔΝΤ. Δεν θα αμφισβητήσω τον ισχυρισμό, διότι προέρχεται από σοβαρό αξιωματούχο.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ αμφισβήτησε επί­σης και τις πληροφορίες ότι ο κ. Τόμσεν φέρεται με αγένεια στους συνομιλητές του, ενώ τόνισε πως «είναι παθιασμένος με την Ελλάδα». Η αλήθεια είναι ότι και εμείς είχαμε την εντύπωση αυτή και αποτέλεσε αρνητική έκπληξη η πληροφορία ότι μίλησε απρεπέστατα στον κ. Κουτρουμάνη, αλλά και στον κ. Βενιζέλο (στις Βρυξέλ­λες). Και είναι σοβαρότατο θέμα εάν Ελληνας υπουργός, ενώπιον πολλών ξένων παραγόντων, αναγκάστηκε -απευθυνόμενος στον κ. Τόμσεν- να εκστομίσει τη φράση: «Λέτε ψέματα»…

Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο κ. Τόμσεν πρέπει να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, διότι δεν βοηθά καθόλου τη διαπραγμάτευση η αντιπαλότητα, που φαίνεται να ξεκίνησε με πρωτοβουλία του εκπροσώπου του ΔΝΤ. Πρέπει να αντιληφθεί τέλος πάντων και ο ίδιος ότι δεν μπορεί να διορθώσει με νέο λάθος το προηγούμενο, διότι θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην απόλυτη εξαθλίωση. Εάν όντως «είναι παθιασμένος» με τη σωτηρία της Ελλάδας, πρέπει να ανακαλύψει άλλο φάρμακο. Διαφορετικά ας αφήσει τη σωτηρία της χώρας σε άλλους συναδέλφους του, που θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση με πιο «καθαρό» μυαλό από το δικό του…

ethnos.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.