ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΣΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔΥ


Στα κάγκελα έχουν βγει Bουλευτές και Kαθηγητές των ΑΕΙ με το ρουσφετολογικό νομοσχέδιο Λοβέρδου-Διαμαντοπούλου που συζητείται αυτή τη στιγμή στη Βουλή για την «ανωτατοποίηση» της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Ήδη στην χτεσινή συζήτηση οι Βουλευτές της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Μάριος Σαλμάς αλλά και ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος ζήτησαν να βλέπουν να ξεπηδά το 25οΠανεπιστήμιο «για τα μάτια» 5-6 κρατικοτην άμεση απόσυρση της «ανήθικης» όπως την χαρακτήρισαν διάταξης. Στην συζήτηση που ολοκληρώνεται σήμερα ήταν έντονη η αντίδραση του κ. Κρεμαστινού, για ευνόητους λόγους. Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους, την στιγμή που Πανεπιστήμια και ΤΕΙ απειλούνται με λουκέτοδίατων συμβούλων (Κυριόπουλος, Κρεμαστινού κ.α.) (http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=cat_view&Itemid=118&gid=48&orderby=dmdate_published )

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου οι οργανικές θέσεις των Καθηγητών και του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού της Ε.Σ.Δ.Υ. μετατρέπονται σε θέσεις Καθηγητών Πρώτης Βαθμίδας, Αναπληρωτών Καθηγητών και Επίκουρων Καθηγητών, στις οποίες εντάσσονται οι υπηρετούντες κατά τη δημοσίευση του παρόντος καθηγητές και διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό της Ε.Σ.Δ.Υ., μετά από αίτησή τους (!!!). Παράλληλα στις παραγράφους 3 έως 7 γίνεται ειδική μνεία μόνο στους Επιμελητές και Επιστημονικούς Συνεργάτες για κρίση τους από εκείνους τους Καθηγητές της ΕΣΔΥ, που γίνονται αυτόματα Καθηγητές ΑΕΙ κάνοντας απλά μια αίτηση!!!

Τη στιγμή που η χώρα περνά όλα τα κεντρικά στρατηγικά της θέματα «δια πυρός και σιδήρου» και κρίνεται το μέλλον της, τα επισπεύδοντα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας ζητούν από τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αφιερώσουν χρόνο και σκέψη στο θέμα της «πανεπιστημιοποίησης» της ΕΣΔΥ!!!

Το Υπουργείο Παιδείας (μαζί με το Υπουργείο Υγείας!) προχωρά στην ίδρυση του 25ουΕλληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου και του 9ου στο Αττικό Λεκανοπέδιο!!! Τη στιγμή που διοχετεύει προς διάφορες πλευρές πληροφορίες για την ύπαρξη μελέτης από διεθνή οργανισμό, που προβλέπει συγχωνεύσεις μεγάλης κλίμακας και σύμπτυξη του συστήματος σε ένα μικρό αριθμό Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Η διαφορά βέβαια είναι ότι η ΕΣΔΥ θα αποτελεί το μοναδικό στα χρονικά εξολοκλήρου διορισμένο «πράσινο» Πανεπιστήμιο.

Σοφία Μπιτσόρι

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.