Το ΠΑΣΟΚ ως όχημα και ως πρόβλημα


ΤΟ ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα δεν έχει μέλλον όσο παραμένει στην κυβέρνηση. Κι όσες φορές ανέκαμψε στο παρελθόν είναι γιατί πέρασε στην αντιπολίτευση που λειτουργεί ευεργετικά για κόμματα που κυβερνούν .

Σήμερα οι υπουργοί βάζουν πρώτα την υπουργική ιδιότητα και την χώρα όπως δηλώνουν, και προσπαθούν σε ένα δεύτερο επίπεδο να κολλήσουν και να δραστηριοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ κάπου εκεί χωρίς όμως να προσπαθούν καιπολύ.  Το θέμα  είναι ότι εκλέγονται με όχημα αυτό αλλά αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα τους.

Γενικότερα  κομματικές διεργασίες και σοβαρός απολογισμός με συμμετέχοντες σε αυτές εν ενεργεία υπουργούς  -κάποιους απ αυτούς υποψηφίους προέδρους- μάλλον δεν γίνεται.

Θα υπάρξει αυτολογοκρισία μεταξύ των στελεχών και μέλει να αποδειχτεί. Πάντως ξεκινούν σήμερα οι εργασίες της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ με σημαντικότερα σημεία την ομιλία του προέδρου, Γιώργου Παπανδρέου, στις 11.30 και τον απολογισμό της κυβερνητικής διετίας από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου. Αύριο θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη νέα ηγεσία του Κινήματος.
Οι εργασίες της Κυριακής θα ξεκινήσουν με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, ενώ στις 12.00 θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η εθνική συνδιάσκεψη.

Πληροφορίες: tanea.gr

πηγή

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.