Το τέλος των δυναστειών


Το τέλος των δυναστειών

Με τα δεινά να συσσωρεύονται, τους εκβιασμούς να πολλαπλασιάζονται, τους μισθούς και τις συντάξεις να συρρικνώνονται, τα προσωπικά σχέδια και τους προγραμματισμούς να δυναμιτίζονται, μικρή και κρυφή ελπίδα είναι και παραμένει η κατεδάφιση των πολιτικών πρακτικών και της κληρονομικής δημοκρατίας.

Η «αγία τριάδα» των οικογενειών φαίνεται ότι οριστικά τίθεται στο περιθώριο πολιτικής ζωής. Μιας ζωής που σημαδεύτηκε από την έντονη και ενοχλητική, ασφυκτική και εκβιαστική, άδικη και αιώνια «σωτήρια» ηγεσία των Μητσοτάκηδων, των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου.

Οι «άγιες οικογένειες» και τα μέλη τους υπέρτερα «ποιοτικά» ίσως και χρονικά ανάλογων φαμιλιών και τηλεοπτικών σαπουνοπερικών δυναστειών, δημιούργησαν δεδικασμένο στην άθλια πολιτική πραγματικότητα, δίνοντας το θλιβερό παράδειγμα και σε άλλους επίδοξους πατριάρχες.

Και ο λαός έντρομος, δειλά-δειλά ψελλίζει ψίθυρους αντίστασης, οριστικής καταδίκης, τελειωτικής απομάκρυνσης. Και η ειρηνική αυτή καταδίκη –αντίφαση στην σκληρή και παραδειγματική τιμωρία παρόμοιων τυράννων- αποδεικνύει το ήθος και την ωριμότητα των ελλήνων πολιτών, που προσβλέπουν στην εξαφάνιση των πολιτικών δεινοσαύρων.

Είναι επιβεβλημένο πλέον η μνήμη να κυριαρχήσει της λήθης, η ωριμότητα της επιπολαιότητας, η ιδεολογία του ωφελιμισμού και οι εκλογές που επίκεινται να δείξουν την έξοδο στους δυνάστες μας.

briefingnews.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.