Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση


Γράφει ο Βασίλης Α. Κόκκινος 

Οι υπεύθυνοι εξακολουθούν ανερυθριάστως να εμφανίζονται στον Λαό ως σωτήρες του, αντί να κρύβουν το πρόσωπό τους από αισχύνη

Είναι βέβαιο, πως η Ελλάς δεν θα είχε περιέλθει στη σημερινή αθλιότητα, αν δεν είχε εξαπατηθεί ο λαός της από τις ψευδείς υποσχέσεις του Γεωργίου Παπανδρέου και αν εφαρμοζόταν η συμφωνία Καραμανλή-Αλμούνια, θα είχαμε αποφύγει τους εξοντωτικούς όρους του ΔΝΤ.

Με κατάλληλη δε εθνική προσπάθεια τιθασεύσεως του άκρατου συνδικαλισμού θα είχαμε εισέλθει στην οδό της αναπτύξεως.

Αλλά οι αρχιτέκτονες της σημερινής καταστάσεως της χώρος αποδέχθηκαν όρους των δανειστών μας, που πλήττουν και αυτή την ύπαρξη της ελληνικής φυλής.

Υπέγραψαν κείμενα χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς καν να τα αναγνώσουν.

Αγνόησαν και δεν επικαλέσθηκαν τη διεθνή πρακτική, της λεγομένης «ρήτρας της αναπτύξεως» την όποια και αυτή η Γερμανία χρησιμοποίησε το 1993, προκειμένου να εξοφλήσει υποχρεώσεις της αποζημιώσεως διαφόρων κρατών.

Περαιτέρω παρέλειψαν να εγγράψουν στον προϋπολογισμό ως εκκαθαρισμένη την υποχρέωση της Γερμανίας να μας επιστρέψει το κατοχικό δάνειο, ανερχόμενο, κατά διεθνή εκτίμηση του 1955 σε 60 δις ευρώ, βάσει της τιμής του δολαρίου του 1938.

Η παράλειψη αυτή έδωσε δυνατότητα χαρακτηρισμού της χώρας μας ως αναξιόχρεου, διότι διαφορετικά τα 60 δις και οι νόμιμοι τόκοι τούτων, θα υπερκάλυπταν τις δανειακές υποχρεώσεις μας.

Οι συνεχείς παράλογες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όπως και οι υπερφορολογήσεις των Ελλήνων, που είναι το μόνο έργο της κυβερνήσεως τού ΠΑΣΟΚ, έφεραν τη χώρα στη σημερινή αθλιότητα.

Πλήρης η απονέκρωση τής αγοράς. Αμέτρητα τα καταστήματα και τα διαμερίσματα που προσφέρονται προς ενοικίαση ή πώληση, χωρίς να υπάρχουν ενοικιαστές και αγοραστές.

Συνεχής η αύξηση των προσερχόμενων στα λαϊκά συσσίτια των ενοριών. Δραματική η έκταση της στρατιάς των άνεργων.

Το παρεμπόριο εις τας χείρας των αλλοδαπών ακμάζει στο κέντρο της Πρωτευούσης. Η αστυνομία αδυνατεί να προστατεύσει τους πολίτες.

Αδύναμα άτομα δολοφονούνται από κακοποιούς για πέντε ευρώ. Χιλιάδες οι αστυνομικοί στη διάθεση των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των μελών της οικογενείας τους. Ανύπαρκτη η στοιχειώδης ασφάλεια στις επαρχίες.

Μετά την κατάργηση της Αγροφυλακής από το ΠΑΣΟΚ. αλλοδαποί και αθίγγανοι κόβουν καρποφόρα ελαιόδεντρα και πωλούν την ξυλεία τους για θέρμανση.

Ενώ άλλοι επιπίπτουν σε ελαιοπερίβολα 100-200 ελαιοδέντρων και κλέβουν τον καρπό τους, δια του οποίου οικογένειες των Ελλήνων ανέμεναν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα δύο ετών.

Το κράτος ευρίσκεται σε διάλυση και αποσύνθεση. Είναι αβέβαιον αν οι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές θα δυνηθούν να εμφανισθούν ενώπιον των ψηφοφόρων τους σε όλες τις περιφέρειες.

Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται διαρκώς, ωσάν αυτός να είναι ο μόνος τρόπος αντιμετωπίσεως της κρίσεως.

Όμως με την πρακτική αυτή, βοηθούσης και της ελλείψεως φαρμάκων, οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τον μάταιον αυτόν κόσμο ταχύτερα.

Βεβαίως, δια τους Υπουργούς της Κυβερνήσεως ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
Από απάντηση σχετικού ερωτήματος Βουλευτού της Ν.Δ., προκύπτει η διάθεση ποσού 5.803,398 ευρώ για έξοδα 18 ταξιδιών Υπουργών στο εξωτερικό, διαρκείας 24 ωρών έκαστο.

Στο μεταξύ η Δικαιοσύνη, στην οποία ο λαός αποθέτει πάντοτε την ελπίδα προστασίας του, αδρανεί η συμπεριφέρεται ως θεραπαινίδα μιας αχρείας εκτελεστικής εξουσίας. Νομιμοποιεί το υπερβολικό παράβολο, για να προσφύγει ένας φορολογούμενος στη διοικητική Δικαιοσύνη. Όπως και το παράβολο των 150 ευρώ για την καταμήνυση μιας πράξεως διωκόμενης αυτεπαγγέλτως.

Δηλαδή δεν αρκεί που σε κλέβουν, πρέπει να πληρώσεις και 150 ευρώ για να καταγγείλεις την κλοπή.

Οι 36 νεκροί των εμπρησμών της Ηλείας αδυνατούν να αντιδράσουν από το υπερπέραν στον κίνδυνο παραγραφής των εις βάρος τους πράξεων δια της συγκεντρώσεως, όλων των δικογραφιών σε μια Ανακρίτρια.

Και εκείνοι που στοιχημάτισαν στη χρεωκοπία της χώρας απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα αγαθά, εκ τής καταπτώσεως των 008, έστω και αν ευνοήθηκαν από πρωθυπουργικές δηλώσεις. Αίσχος!

elthraki.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.