Έκκληση των Βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα: “Μας αρπάζουν τις περιουσίες μας”Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου αντιδρούν για την προσπάθεια, όπως καταγγέλλουν, του δημάρχου της περιοχής να υφαρπάξει τις περιουσίες τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου απευθύνονται προς την Ελλάδα ζητώντας βοήθεια. Ελπίζουμε να είναι η πρώτη φορά που η κραυγή αγωνίας τους δεν θα αγνοηθεί από την “κυβέρνηση” Παπαδήμου. Αρκετές φορές η Ελλάδα πρόδωσε και εγκατέλειψε τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου (και όχι μόνο) και ίσως να είναι η πλέον κατάλληλη χρονικά στιγμή, να υπάρξει μία κυβερνητική κίνηση – προσπάθεια ανάταξης και αντιστροφής της κατιούσας πορείας της πατρίδας μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οκτώ μήνες μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Δήμου της Χειμάρρας, δυστυχώς για τον Ελληνισμό του τόπου, ακόμη και οι πιο καχύποπτοι ως προς τις προθέσεις του νέου Δημάρχου δεν θα περίμεναν να δικαιωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μόνο «θετικό» έργο το οποίο μπορεί να επιδείξει η νέα διεύθυνση του Δήμου είναι να προβάλλει ως δικά της, έργα τα οποία είναι σε όλους μας γνωστό πως είχαν δρομολογηθεί από την διοίκηση του Βασίλη Μπολάνου.

Δια του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τρεις περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις του Δήμαρχου κάθε άλλο παρά το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινότητας μας υπηρετούν :

α) Ο γνωστός σε όλους «ΤΣΑΝΗΣ», προσπαθεί δικαστικά να υφαρπάξει την περιουσία από 150 οικογένειες Χειμαρριωτών. Μετά από την απόφαση το ανωτάτου αλβανικού Δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει ο Βασίλης Μπολάνος επανέφερε την υπόθεση για συζήτηση σε πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως κατά την συζήτηση της υποθέσεως η δημαρχιακή αρχή δεν εκπροσωπήθηκε. Δεδομένης της δημοσιότητας της υπόθεσης κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη στάση.

β) Προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός αναστάτωσε την Χειμαρριώτικη κοινότητα και τους απανταχού Έλληνες. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην άστοχη ενέργεια να απομακρυνθεί η προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα από το σημείο που είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι. Η στενάχωρη αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο κ. Γκόρος σε απάντηση αίτησης της «ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» και λοιπών πολιτιστικών σωματείων, είχε χορηγήσει άδεια και δεν παραπλανούσε την οικογένεια μέχρι τελευταίας στιγμής για το αντίθετο.

γ) Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης σε όλες της περιοχές της Χειμάρρας. Αλβανοί μεγαλοκατασκευαστές χτίζουν ανεξέλεγκτα σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, στις Δρυμάδες και το Γιάλι χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Σαν να μην φτάνει αυτό αντί η δημοτική αρχή να καταγγείλει και να εμποδίσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα αναφέρουμε την περίπτωση του Αλμπάν Τζιλάρη, ο οποίος ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές έχτιζε σε οικόπεδο που ανήκει στην οικογένεια Κάππο από το Βούνο χωρίς ποτέ να πάρει άδεια οικοδομής.

Ο ίδιος κατασκευαστής εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή Λογαρά όπου έχει διαπράξει ανεπανόρθωτη περιβαλλοντολογική καταστροφή. Αλήθεια σε ποιες νόμιμες διαδικασίες έχει προσφύγει ο Δήμος Χειμάρρας για την παρεμπόδιση του συγκεκριμένου έργου;»

πηγή

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.