Λεφτά υπάρχουν (και για…ταξίδια)!


Επαφές μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής με αλυτρωτικούς συλλόγους «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» στη Σμύρνη, σ’ ένα ταξίδι μάλιστα που πραγματοποιήθηκε με την οικονομική ενίσχυση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν…

Με χρήματα του βουλευτή Ροδόπης (με το ΠΑΣΟΚ) Αχμέτ Χατζηοσμάν (από αυτά που του δίνει άραγε το ελληνικό κράτος, για να παριστάνει τον επίσημο πράκτορα της Τουρκίας στην ελληνική Βουλή;) φαίνεται πως ταξίδεψαν ως τη Σμύρνη, κατά το διάστημα 29 Μαρτίου – 1 Απριλίου, κάποιοι δημοσιογράφοι μειονοτικών εντύπων και ραδιοσταθμών της Κομοτηνής και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν εκεί από τον Αϊντίν Οζτζάν, πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD). Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για τους Αϊντίν Μποσταντζή (από το τουρκόφωνο περιοδικό «Αζινλίκτσα»), Χασάν Χασάν (από την εφημερίδα «Γκιουντέμ»), Χαλήτ Χαλιλιμπράμ και Χουσεΐν Γιολούτς (από τον σταθμό «Ράδιο CITY»), Ιμπραήμ Μπαλταλή (από το περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί»), Αλή Πεντζάλ (από το περιοδικό «Σέτσεκ») και Αχμέτ Νταβούτ (από τον σταθμό «Ράδιο JOY») .

Όπως μας ενημερώνει μάλιστα το «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» της 2ας Απριλίου 2012, «τα μέλη του δυτικοθρακιώτικου τύπου στις 30 Μαρτίου μετείχαν σε βραδιά αλληλεγγύης του συλλόγου και έδιωξαν την νοσταλγία (σ.σ. θα με πιάσει ανατριχίλα από την ποίηση),συναντώμενοι με τους ομογενείς που ζούνε στη Σμύρνη. Στη βραδιά αλληλεγγύης μετείχαν ο πρόεδρος Αϊντίν Οζτζάν, ο πρόεδρος του “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ο Μουσά Γιουρτ (μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής διοίκησης του συλλόγου), η ηγεσία του «Συλλόγου Τουρκοκρητικών» (σ.σ. άλλο αλυτρωτικό σκυλολόι αυτό) και περίπου 500 καλεσμένοι. Στην ομιλία του ο Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα του παραρτήματος Σμύρνης, ενώ ο πρόεδρος του παραρτήματος Αϊντίν Οζτζάν στη δική του σύντομη ομιλία ανέφερε πως εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας, όπως των μουφτειών, των βακουφίων και της εκπαίδευσης,ενώ πρόσθεσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια θέματα με τις άδειες εργασίας των Δυτικοθρακιωτών Τούρκων που εργάζονται στην Τουρκία».

Όχι, για τις ποσοστώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το δημόσιο, τις παραγραφές των χρεών για τα αυθαίρετα και τις πλείστες ακόμη χαριστικές ρυθμίσεις, δεν είπε βεβαίως λέξη ο κυρ-πρόεδρας. Και σίγουρα δεν είπανε και λέξη όλες αυτές οι δημοσιογραφούσες πρακτοράντζες, που δρουν στη χώρα μας ως δούρειοι ίπποι της…Μητέρας Πατρίδας τους (την οποία, όπως βλέπετε, δεν χάνουν και την ευκαιρία να την επισκέπτονται, όποτε μπορούν). Όσο για τα λεφτά του Χατζηοσμάν, στο ίδιο άρθρο του«Ρόντοπ Ρουζγκαρί» υπάρχει και η πλήρης επιβεβαίωση. «Ευχαριστούμε τον βουλευτή μας Αχμέτ Χατζηοσμάν που συνέβαλε υλικά για το ταξίδι μας στην Σμύρνη» γράφει ο…ευγνώμων αρθρογράφος. «Εάν δεν υπήρχε η συμβολή του, αυτό το ταξίδι ίσως δεν θα πραγματοποιούνταν». Ε – και ως γνωστόν, ουδέν χείρον της αχαριστίας…

proxeneio-stop.org

Advertisements
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.