Ανοίγουν στρατόπεδα λαθρομεταναστών – κλείνουν σκοπευτήρια της Αστυνομίας!


Γράφει ο Σάββας Δ. Βλάσσης* 

Οι πρόσφατες αποφάσεις για δημιουργία «στρατοπέδων φιλοξενίας λαθρομεταναστών» από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επηρεάζουν αρνητικά την εκπαίδευση και την ετοιμότητα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας!
Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και αφού δαπανήθηκαν 100.000 ευρώ, το νέο σκοπευτήριο της ΕΛΑΣ που είχε ανοίξει εδώ και έναν μήνα στην Αμυγδαλέζα, κλείνει λόγω της επικειμένης εγκαταστάσεως εκεί των λαθρομεταναστών. Οι εσπευσμένες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για την δημιουργία «χώρων φιλοξενίας» των λαθρομεταναστών, δεν έχουν μόνο το ανάλογο οικονομικό, αλλά και επιχειρησιακό κόστος, στην περίπτωση εκείνη που αποφασίζεται η διάθεση χώρων όπως οι εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα.

Η υπηρεσία είχε κρίνει απαραίτητη την δημιουργία ενός δευτέρου σκοπευτηρίου στην Αμυγδαλέζα, για την καλύτερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της ΕΛΑΣ. Το σκοπευτήριο αυτό που εγκαινιάσθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, έκλεισε στις 11 Απριλίου με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη. Μετά την απόφαση για την φιλοξενία 820 λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα, διαπιστώθηκε ότι η βληματοδόχος των σκοπευτηρίων είναι προς την πλευρά του «στρατοπέδου λαθρομεταναστών». Υφίσταται λοιπόν, θεωρητικώς, κίνδυνος από «αδέσποτα» πυρά. Επιπλέον, γνωμοδότηση ψυχολόγου της ΕΛΑΣ σημειώνει τις αρνητικές επιδράσεις που θα έχουν οι πυροβολισμοί από εκπαιδεύσεις αστυνομικών, στην ψυχοσύνθεση των εγκλείστων…

Το νέο σκοπευτήριο, μαζί με τα άλλα υπάρχοντα, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΕΚΑΜ, αποφασίσθηκε να μεταφερθούν στο Μαρκόπουλο. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η αναβολή του προγράμματος εκπαιδεύσεως των Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ. Ουδείς φυσικά από την πολιτική ηγεσία, ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες… Μέχρι, μήπως, την επόμενη ατυχία της ΕΛΑΣ, με θύμα κάποιον αστυνομικό;

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

enkripto

 

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.