Το Δεκαπενθήμερο του γέλιου, ή του γελοίου


Όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι τραγικά, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από τις λεπτομέρειες του τραγικού, ή μάλλον, αυτού που οι σκηνοθέτες θέλουν να παρουσιάσουν στους θεατές ως τραγικού. Μόνο που οι Έλληνες πολίτες, παρά τις πανικόβλητες προσπάθειες να τους πείσουν για το αντίθετο, δεν έχουν τίποτα να χάσουν: έτσι κι αλλιώς, το πρόγραμμα του στρατοπέδου συγκεντρώσεως που λέγεται Ελλάδα έχει ήδη συνταχτεί μέχρι το 2020 (τουλάχιστον). Μόνο να κερδίσουν έχουν οι Έλληνες.

Εβδομάδα 1η. Η πρεμιέρα του δεκαπενθήμερου γέλιου έγινε με την αναγγελία των αποτελεσμάτων των εκλογών που ήρθαν να διαψεύσουν ολοκληρωτικά τις δημοσκοπήσεις και τα όνειρα θερινής νυκτός  αυτών που τις παρήγγειλαν. Όπως, για παράδειγμα, οι κρυφές ”δημοσκοπήσεις” της ΝΔ που διέρρεαν από ιστολόγια ότι η ΝΔ θα έπαιρνε 31%(!!) και το ΠΑΣΟΚ 20% (!!).

Η κ. Παπαρήγα καθαρίζει τη θέση της ότι δε θα συνεργαστεί με κανέναν και κλειδώνεται στον Περισσό, έτοιμη για πολιορκία.

Δευτέρα 7 Μαΐου. Ο Α. Σαμαράς παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και την παραδίδει ως το βράδυ. Θεώρησε φαίνεται ότι η δουλειά είναι μερικής απασχόλησης με μειωμένο ωράριο και ως συνυπογράφων τους εργασιακούς νόμους ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει το συμβόλαιο. Αλλιώς δεν εξηγείται η επιμονή του να μιλάει για ”φιλότιμες” προσπάθειες να σχηματίσει κυβέρνηση…

Τρίτη 8 Μαΐου – Τετάρτη 9 Μαΐου. Ο Α. Τσίπρας παίρνει την εντολή – που δε θα παρέδιδε – με ύφος σαν να του έδωσαν την Ολυμπιακή Φλόγα και πάει να ανάψει τον Ολυμπιακό βωμό στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο. Κάνει φιλότιμες προσπάθειες δύο ημερών, αλλά δε συμφωνεί με κανέναν, ακόμη και με αυτούς που .. συμφώνησαν μαζί του. Εδώ που τα λέμε πως να κάνει ”χωριό” ο ΣΥΡΙΖΑ με κανέναν; Να σκεφτεί κανείς ότι το κρατούν ακόμη μανιάτικο στο Μ. Αλέξανδρο που ”κατέλυσε τη δημοκρατία στην Αθήνα”.

 

Στις ξεχωριστές στιγμές του διημέρου, ο θάνατος του Ζαχαριάδη στο Νταχάου χορηγία της κ. Στεφανίδου…

 

Πέμπτη 10 Μαΐου. Ο Ε. Βενιζέλος παίρνει την εντολή, φορώντας το ενωτικό – μεσσιανικό του κοστούμι κι επικαλούμενος το ”Θεό της Ελλάδας” – πολύ τον μελέτησε και δε θα του βγει σε καλό. Ο κ. Κουβέλης που την Τετάρτη έλεγε στον κ. Τσίπρα ότι θα στηρίξει την αντιμνημονιακή του κυβέρνηση, τώρα προτείνει οικουμενική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (μνημονιακή) – σαν να λέμε, σε κυβέρνηση να ‘μαι κι ό, τι να ‘ ναι: με τη φόρα που πήρε ο κ. Κουβέλης και με τη Χρυσή Αυγή (την Ακατανόμαστη!) θα έκανε κυβέρνηση…

 

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας γίνεται ο πρώτος πολιτικός στην ιστορία που, χωρίς να γίνει πρωθυπουργός, παίρνει πίσω τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Η ”καταγγελία” του Μνημονίου χρειάστηκε μόνο μερικές ώρες και μόνο μια δεύτερη θέση στις εκλογές, για να γίνει ”επανεξέταση των όρων δανεισμού” – προφανώς, γι’ αυτό και τον τρέμουν οι αγορές, επειδή δε θα καταγγείλει το Μνημόνιο, αλλά θα ”επανεξετάσει” τους όρους..

 

Απ’ το πουθενά, εμφανίζεται ο κ. Τζήμερος της ”Δημιουργίας Ξανά” ως από μηχανής Θεός, για να υποστηρίξει τηδημιουργία ξανά κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με κολαούζο τη ΔΗΜΑΡ. Αμέσως, γίνεται καλεσμένος εκπομπών των ”μεγάλων” καναλιών και το ποσοστό του στις ”δημο”σκοπήσεις ανεβαίνει – γιατί ο λαός αυτό ποθεί: να δει ξανά στην ίδια κυβέρνηση Βενιζέλο, Σαμαρά με παρέα τον κ. Κουβέλη.

 

Παρασκευή – Σάββατο 11 -12 Μαΐου. Η αλλοφροσύνη καλά κρατεί. Ο κ. Κουβέλης που επέδειξε ακλόνητη σταθερότητα στις απόψεις του – μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί όλοι καλοί -, αναδιπλώνεται (για να μη φάει ξύλο;), θέτοντας ως προαπαιτούμενο να είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το όνομα Παπαδήμου ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, αλλά βγαίνει, όπως μπήκε, γιατί και η κωμωδία έχει τα όριά της…

 

Αυτές τις έξι μέρες, οι έξι μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο: κι ο Αντίχριστος να εμφανιζόταν κανείς δε θα του έδινε σημασία, όλη η ”Ευρώπη”, όλος ο κόσμος ασχολείται με μας. Οι δείκτες των χρηματιστηρίων πέφτουν, όσο ανέβηκαν τα ποσοστά της Ακατανόμαστης, οι ”καλοί” φίλοι μας της Κομισιόν και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων μας μιλούν συμβουλευτικά, σέβονται τη δημοκρατία μας, αλλά:

 

ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ, ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ, ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ, (οι τελευταίες εξελίξεις) ΕΚΤΟΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!! ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ!!

 

Κυριακή 13 Μαΐου. Ο Κ. Παπούλιας διεξάγει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών… με δόσεις. Καλεί τους τρεις πρώτους σε ποσοστά μαζί και τους άλλους τρεις έναν – έναν, σεβόμενος τις προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες του καθενός (αυτό θα πει Πρόεδρος της Δημοκρατίας). Σε στιγμές που όλοι φώναζαν για ενότητα, ο κ. Παπούλιας επέλεξε να καλέσει τα 3/7 της ενότητας και στη συνέχεια κάθε 1/7 χωριστά – όμως, δε γίνεται να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα της ενότητας ολόκληρη.

 

Συνάντηση Μιχαλολιάκου – Παπούλια. Νύχτα. Οι δημοσιογράφοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ”εγέρθητι” , κάθονται στο πάτωμα. Ο κ. Μιχαλολιάκος προχωρεί απόλυτα πειθαρχημένος μπροστά στην πρόκληση, παρόλο που ένα αμυδρό χαμόγελο διακρίνεται: ”την άλλη φορά θα έχω πινέζες στο πάτωμα και θα σας δω τότε..” Περιμένουμε να ακούσουμε τα ουρλιαχτά του κ. Παπούλια – αφήσανε άνθρωπο προχωρημένης ηλικίας μόνο με τους ”αιμοδιψείς”; Σιγή ιχθύος. Ο κ. Μιχαλολιάκος βγαίνει από το Προεδρικό Μέγαρο και πάει να φύγει, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Πού πας, καλέ; Ξεθυμώσαμε, κάνε δηλώσεις… Κάνει τις δηλώσεις του, ενώ οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου: παιδιά, ηρεμήστε, πέρασε η πανσέληνος, δεν κινδυνεύετε…

 

Αργά το βράδυ, οι τηλεοπτικές ανακρίσεις των μελών της Ακατανόμαστης συνεχίζονται. Αυτήν τη φορά αναλαμβάνει δράση η αυθεντία των ανακρίσεων, ο κ. Θεοδωράκης στους ”Πρωταγωνιστές”. Και η ανάκριση αρχίζει. Τι γνώμη έχετε για το Χίτλερ; Τι γνώμη έχετε για τη Χούντα; Τι γνώμη έχετε για την τρύπα του Όζοντος; Τι γνώμη έχετε για το Χριστιανισμό; Είναι αλήθεια ότι επί Μεταξά κλέψατε μια χούφτα καραμέλες απ’ τον κομμουνιστή ψιλικαντζή της γειτονιάς σας; – Μα δεν είχα γεννηθεί τότε.. – Δεν έχει σημασία, από τότε φαινόσουν τι αιμοβόρος αντικομμουνιστής ήσουν…

 

Δευτέρα 14 Μαΐου. Το ”non paper” του Π. Καμμένου. Το πήγε, δεν το πήγε στον Πρόεδρο, το έστειλε, δεν το έστειλε ο Πρόεδρος, ήταν το πραγματικό, δεν ήταν… Τα λέγαμε. Σπασμένο τηλέφωνο έγινε η εθνική συνεννόηση με την εθνική ενότητα των 3/7. Και, όπως λέει και η διαφήμιση: δεν είναι καλύτερα να τα λένε ΟΛΟΙ με ΟΛΟΥΣ;

 

Τρίτη 15 Μαΐου. Μαζεύονται τα 5/7 στο Προεδρικό Μέγαρο να αποφασίσουν κυβέρνηση, ή εκλογές. Αγνοείται με τη θέλησή του το 1/7 της κ. Παπαρήγα. Λείπει το 1/7 του ”ψωριάρη” – απ’ την παροιμία ”όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια”. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος χαμογελούν, λες και βρίσκονται στην παιδική χαρά, μετά από τόσες μέρες παιχνιδιού (κρυφτό, σπασμένο τηλέφωνο..) τα παιδιά εξοικειώθηκαν με το χώρο.

Όλοι μαλώνουν με όλους. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς με τον κ. Καμμένο και μόνο ο κ. Κουβέλης παρακολουθεί αποστασιοποιημένος: αυτός τα αγαπάει όλα τα παιδάκια – προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός, όλοι το ίδιο είμαστε σ’ αυτό το Μέγαρο.

Ο κ. Καμμένος παραπονιέται πως η πρότασή του για κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα αποδώσει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις απορρίφθηκε. Έλεος, κ. Καμμένε! Τους λέτε ότι θα τους δικάσετε και περιμένετε να σας χειροκροτήσουν; Να λέτε κι ένα ”ευχαριστώ” που δε φάγατε και ξύλο. Ούτε στον παπά μην το πείτε….

Τελικά, τα 5/7 συμφωνούν ότι διαφωνούν και ότι θα γίνουν εκλογές, το πότε θα το αποφασίσουν τα 7/7 – περίεργο που, για να οριστούν εκλογές και υπηρεσιακή κυβέρνηση, κανείς δεν προβάλλει βέτο στην παρουσία κάποιου. Παιδάκια, αύριο πάλι εδώ στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα.

Τετάρτη 16 Μαΐου. Θαύμα! Η εξαφανισμένη εδώ και δέκα μέρες κ. Παπαρήγα εμφανίζεται, φανερά ανακουφισμένη που δε θα γίνει μέλος κυβέρνησης. Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν πηγαίνει: τόσες μέρες δε με παίζατε και τώρα με φωνάζετε; Τώρα δεν έρχομαι εγώ.

Πρόβλημα με την ημερομηνία των εκλογών. Προς Θεού όχι, στις 3 Ιουνίου. Στις 4 είναι του Αγ. Πνεύματος: να το διακινδυνεύσουμε να γίνει επανάληψη της επιφοίτησης και να τρέχουμε; Εδώ, χωρίς επιφοίτηση και πάθαμε τη ”νίλα του Δράμαλη”.

Τα 6/7 συμφωνούν – άσπρος καπνός βγαίνει απ’ την καμινάδα του Προεδρικού Μεγάρου . 17 Ιουνίου οι εκλογές και υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Πικραμμένος – μιας και με αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες γέλασε κι ο κάθε πικραμένος..

Νομίζατε ότι τελειώσατε; Αμ δε.. Ποιοι θα είναι οι υπηρεσιακοί υπουργοί; Αυτό επαφίεται απολύτως στον κ. Πικραμμένο. Γι’ αυτό τον κλείνουν επί τρεις ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, για να τον ”βοηθήσουν” να σκεφτεί ανεπηρέαστος. Οι δημοσιογράφοι δεν πρόλαβαν να συνέλθουν απ’ το ”εγέρθητι” και αναγκάζονται να περιμένουν τρεις ώρες μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου… Αυτό θα πει ανθυγιεινή εργασία.

Πέμπτη 17 Μαΐου. Και τα 300 παιδάκια μαζεύονται για τον αγιασμό και την ορκωμοσία. Όλα εκτός από ένα: ο Μίμης Ανδρουλάκης δε θα κάνει την τιμή στο Σύνταγμα – ως αντίποινα στο Σύνταγμα που επέτρεψε στην Ακατανόμαστη να κατεβεί στις εκλογές και να μπει στη Βουλή – να ορκιστεί ότι θα το φυλάττει – λες και μέχρι τώρα που ορκίζονταν…

Οι εικοσιένας της Ακατανόμαστης, άψογα ενδεδυμένοι, περιμένουν μπροστά στη Βουλή τον Πρόεδρό τους, για να μπουν. Ποιος τους παρεξηγεί; Απ’ τη μια είναι πρωτάρηδες και κανείς δεν τους έδειξε τα κατατόπια – παλιοξενοφοβικοί! – και από την άλλη, δεν ήξεραν από πού θα τους έρθει: από ακροαριστερά, από αριστερά, από κεντροδεξιά, από δεξιά… Ο κ. Μιχαλολιάκος  καταφθάνει και τονίζει με αυστηρότητα  στα παιδιά του:

Η κ. Παπαρήγα και πάλι έκλεψε την παράσταση. Άλλαξε δρόμο, μόλις είδε τους Ακατανόμαστους. Σαν τους ομοφοβικούς, μόλις βλέπουν ομοφυλόφιλους, ή τους φανατικούς δεξιούς, όταν έβλεπαν κομμουνιστές. Αλέκα, μια συμβουλή: αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, χαλάρωσε και απόλαυσέ το, ή, πιο απλά, καν’ το, όπως ο Στάλιν:

Άλλο νούμερο της παράστασης. Πού θα καθίσουν οι εικοσιένας και ποιος θα είναι πλησίον τους; Δεν ξέρουμε, μπορεί να είναι κολλητικό αυτό που έχουν.. Μπορούμε να το διακινδυνεύσουμε;

Παρασκευή 18 Μαΐου. Ο κ. Σαμαράς καλεί ΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΡΑΣΗ, και, γενικά, ό, τι κυκλοφορεί, σε ”κεντροδεξιά” πανστρατιά για τις εκλογές: αυτός είναι  ηγέτης, διώχνει τον κόσμο, τον καταστηλιτεύει και όταν βλέπει ότι ο λαός πάει να ξεφύγει απ’ το πολιτικό σύστημα, πασχίζει να τον διχάσει σε ”δεξιούς” και ”αριστερούς”. Αυτό θα πει πρόοδος: να προσπαθείς να γυρίσεις την Ελλάδα σε εμφυλιακές καταστάσεις.

Η κ. Μέρκελ εμφανίζεται ως φιλική συμμετοχή και υποτίθεται ότι θέτει στον κ. Παπούλια το ζήτημα δημοψηφίσματος για ”ευρώ ή δραχμή”. Έλεος! Δεν έχετε τίποτα πιο πρωτότυπο; Όποτε θέλετε να κάνετε το λαό να μη σας αντιστέκεται, πετάτε ένα δημοψήφισμα – λες και το φοβάται κανείς, εκτός από σας… Το ξεκαρδιστικό είναι ότι ενώ η κ. Μέρκελ το διέψευσε, το εγχώριο σύστημα εξακολουθεί εδώ και δυο 24ωρα να ασχολείται με το δημοψήφισμα (που δε θα κάνουν), πετώντας κούφιες αντάρτικες κορώνες εναντίον της κ. Μέρκελ που δε θα επιβάλλει στον ελληνικό λαό τι θα κάνει…

Σάββατο 19 Μαΐου. Οι ”δημο”σκοπήσεις καλά κρατούν. Τις τελευταίες μέρες θα πρέπει να γίνονται τρεις ”δημο”σκοπήσεις τη μέρα, που όλως παραδόξως εμφανίζουν ενισχυμένους τους δύο του Μνημονίου και το ΣΥΡΙΖΑ που έκανε την ”κατάργηση” του Μνημονίου ”επανεξέταση”. Παράλληλα, όλοι οι ”κακοί” του πλανήτη εκφράζουν τον τρόμο τους για τον κ. Τσίπρα: οι αγορές, οι δανειστές, η ”μαντάμ” – όπως την αποκάλεσε ο Αλέξης – Μέρκελ, ο Σύριος πρόεδρος Άσσαντ, ο Αχμαντινεζάντ, ο λόρδος  Βόλντεμορτ κτλ. Ξαφνικά, ο Αλέξης, ελέω ”επανεξέτασης” που μόλις προκηρύχθηκαν εκλογές έγινε και πάλι ”απαλλαγή”, έγινε κάτι ανάμεσα σε Γιώργο Θαλάσση – το παιδί Φάντασμα της Κατοχής – και Χάρυ Πότερ – αν φορούσε γυαλιά ίδιος θα ήταν.

Ο κ. Σαμαράς εξακολουθεί να μαζεύει τα αποκόμματα της ΝΔ που ο ίδιος έδιωξε – κάτι ανάλογο με το ούτε σαν Πρόεδρος επιστρέφω στη ΝΔ που έλεγε ο ίδιος -, για να ενώσει την ”κεντροδεξιά” (μέχρι χθες το ΛΑΟΣ θεωρούνταν ”ακροδεξιά”) και να πολώσει τους Έλληνες πολίτες σε σχήματα που το πολιτικό σύστημα αρνείται να δεχτεί ότι έχουν πεθάνει.

Ο έτερος του Μνημονίου, κ. Βενιζέλος βγάζει το ”σάπιο” ΠΑΣΟΚ απ’ το χώμα, του περνάει ένα καλό στρώμα μπογιάς και προσπαθεί να το ξαναπουλήσει.

Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα, βρήκαμε και τον πρώτο μαθητή της σχολής πρωθυπουργών του κ. Παπανδρέου. Απαλλαγή απ’ το Μνημόνιο, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις (ακόμη και των στρατιωτικών, άκουσον άκουσον!), προσλήψεις στο δημόσιο, επίδομα ανεργίας για πέντε χρόνια, εκδίωξη των Τούρκων απ’ την Κύπρο, επιστροφή της Κωνσταντινούπολης στην Ελλάδα, απελευθέρωση της Βορείας Ηπείρου… και έσχατο όπλο: λύση του ζητήματος των λαθρομεταναστών. Στο κάτω – κάτω, λεφτά υπάρχουν. Και πάντα υπάρχουν και οι λέξεις που τις αλλάζουμε κατά το συμφέρον.. Μετάλλαξη του κ. Τσίπρα – ζητά κι αυτός ισχυρή λαϊκή εντολή – σε υβρίδιο Βενιζέλου – Σαμαρά,  – κάτι ξέρει η κ. Παπαρήγα που αλλάζει δρόμο, όταν βλέπει τους Ακατανόμαστους…

Τελικά, φαίνεται πως οι Financial Times είχαν δίκιο ότι οι Έλληνες θα γελάσουν τελευταίοι: τόσο καιρό γελούσαν αυτοί εις βάρος μας, καιρός να γελάσουμε κι εμείς μαζί τους.

endelehia

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.