Έλα ρε… γίνονται αυτά τα πράγματα;


thumb

του Δημήτρη Μυ

Μένουμε με ανοιχτό το στόμα από την υποκρισία, η οποία τελικά δεν έχει όρια. Μιλάμε για την υποκρισία αυτών που χρόνια τώρα δημιουργούν τους νόμους και τα παραθυράκια τους, που δημιουργούν κανόνες επιβράβευσης της φοροδιαφυγής, για αυτούς οι οποίοι δημοπρατούν τις προσοδοφόρες εφορίες, και που σήμερα ανακάλυψαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ….φοροφυγάδες.

Κάπως έτσι λοιπόν, από το ρεπορτάζ των Νέων που έφερε στο φως στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας για τα εμβάσματα που έφυγαν από τη χώρα το 2010 πληροφορηθήκαμε κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμαο Γ.Δ. (επώνυμο – όνομα) ο οποίος έβγαλε στο εξωτερικό 52.133.146,94 ευρώ, ενώ δήλωσε στην εφορία… 25.099,50 ευρώ. Ο Ρ.Σ., ο οποίος δήλωσε 371.774,72 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έβγαλε στο εξωτερικό 30.312.841,31 δήλωσε εισόδημα 98,69 ευρώ και έβγαλε έξω ακριβώς 700.000 ευρώ…

Μάθαμε ακόμη ότι το μέγεθος της φοροδιαφυγής, γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό από το γεγονός ότι στον κατάλογο υπάρχουν 403 ονόματα πολιτών που ενώ στο εξωτερικό έχουν πολλά χρήματα, στην Ελλάδα δήλωσαν… μηδενικό εισόδημα!

Μεταξύ αυτών, θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν μέλη ανωνύμων εταιρειών, καθώς είναι συνήθης πρακτική να «περνούν» όλο το εισόδημά τους στις εταιρείες. (Σημείωση: Πόσα νομίζεται ότι δηλώνουν στην εφορία οι πλουσιότεροι των Ελλήνων; Πάνω από 280- 300 χιλιάρικα; Πόσα, οι μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί και λοιποί εντιμότατοι συμπολίτες μας;) Αυτοί οι κύριοι, των εφοριών, της Τράπεζας της Ελλάδας, των υπουργείων και των υπόλοιπων κονγκλαβίων σήμερα τα ανακάλυψαν όλα αυτά;Γιατί δεν μπαίνουν στον κόπο να ρίξουν μια απλή ματιά στις φορολογικές δηλώσεις δικηγόρων, γιατρών και άλλων πρωτοκλασάτων της οικονομικής ζωής της χώρας; Τόσο δύσκολο είναι να ελέγξουν πόσα έχουν και να ψάξουν το πως τα βρήκαν τα αξιότιμα μέλη του πολιτικού μας συστήματος; Και δε μιλάμε, για τις offshore, για αυτά που φαίνονται μιλάμε και δεν προκύπτουν με κανένα τρόπο από τις βουλευτικές αποζημιώσεις…Και…. εντάξει, τους ξέφυγαν όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα που τους βρήκαν με τα στοιχεία που έχει η τράπεζα της Ελλάδας, νομίζετε ότι θα πιάσουν κανένα; Εκτός ίσως από κανένα…. φουκαρά , για το ξεκάρφωμα…

πηγή

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.