Μια χαρά και δέκα χάλια. Ως πότε;


thumbΑπό το Μαρικάκι

Από τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, είναι ζήτημα να έχει περάσει μια εβδομάδα χωρίς μια μικρή ή μεγαλύτερη κρίση που αν μη τι άλλο αποτυπώνει την αστάθειά της, σε αντίθεση με τα παραμύθια που διάφοροι δημοσιολόγοι πλασάρανε επί μακρόν.

Περισσότερο από ποτέ οι δυνάμεις που απαρτίζουν το κυβερνητικό σχήμα δείχνουν εγκλωβισμένες και ο εγκλωβισμός τους αυτός υπογραμμίζει με κραυγαλέο τρόπο αυτό που έχει επισημανθεί εδώ και καιρό από το «Π»: ότι είναι απλώς εντολοδόχοι της τρόικας και υπό αυτό το καπέλο του τριμερούς ελέγχου που μας δεσμεύει μέσω της δανειακής σύμβασης τα περιθώρια άσκησης «εθνικής πολιτικής» και προσδιορισμού του κυβερνητικού έργου είναι ανύπαρκτα. Κάτι το οποίο οι Σαμαράς και Βενιζέλος το γνώριζαν από πρώτο χέρι, τώρα το ανακαλύπτει και ο Κουβέλης.

Το πακέτο λοιπόν είναι δεδομένο: σκληρότερα μέτρα σε μια οικονομία και κοινωνία που καταρρέουν από τα προηγούμενα, διετή, σκληρά μέτρα. «Μικροβελτιώσεις» μέσα σε ένα τόσο δραματικό πλαίσιο, αν τελικώς εξευρεθούν κάποια «ισοδύναμα», μοιραία θα λειτουργήσουν ως «τσιρότα» και «ασπιρίνες».

Οι εμφανείς προοπτικές είναι είτε να παρθούν τελικά τα μέτρα οπότε το ερώτημα είναι αν θα ψηφιστούν, κι αν ψηφιστούν πώς θα εφαρμοστούν με την κοινωνία σε τεντωμένο σχοινί από κάτω, είτε να διαλυθεί η κυβέρνηση λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων».

Ακόμα κι αν βρεθεί μια μεσοβέζικη λύση που θα μπαλώνει την κατάσταση για λίγο καιρό χωρίς να λύνεται τίποτα το ερώτημα είναι : Μετά τι;

topontiki.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.