Θεόδωρος Πάγκαλος και κατάργηση της ανθρώπινης λογικής….


Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κ. Παγκάλου στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΪ, μου δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα, με κυρίαρχο το εξής:

Εσείς κύριε Πάγκαλε, τί κάνατε τόσα χρόνια;

Επειδή νομίζω ότι το παραπάνω ερώτημα θα καλυφθεί μελλοντικά από τον ίδιο, με την έκδοση κάποιου βιβλίου, ας πω την άποψή μου μέσω του Ramnousia σχετικά με τον ισχυρισμό, “Δεν τα φάγαμε μαζί, Μαζί τα τρώμε”…

Απεχθάνομαι τις γενικεύσεις. Όπως δεν είναι όλοι οι μετανάστες δολοφόνοι, έτσι δεν είναι και όλοι οι Έλληνες λάτρεις του Χίτλερ. Αντίστοιχα, δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και ούτε συνεχίζουμε να τα τρώμε…

Η γενίκευση αυτή (και μόνο) θα έπρεπε να αφυπνίσει τον κοιμώμενο εγκέφαλο του Έλληνα και να σκεφτεί πώς τον αντιμετωπίζει η πολιτική εξουσία: σαν παιδί του Δημοτικού.

Εάν κάποιος πολίτης ή κάποια επιχείρηση, που οφείλει να κόβει αποδείξεις, δεν το πράττει, τότε δεν φταίει ο ίδιος, αλλά αυτός που του επιτρέπει να το κάνει χωρίς καμία διάθεση τιμωρίας. Δηλαδή, το Κράτος.

Είμαστε 10.000.000 άνθρωποι, σε μία χώρα που μόνο και μόνο από τους κοινούς φίλους στο Facebook, θα δείτε ότι οι περισσότεροι είμαστε το λιγότερο γνωστοί μεταξύ μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος αρμόδιος δεν γνωρίζει μία παρανομία που γίνεται στην ίδια του τη χώρα. Εδώ μπορούμε και μαθαίνουμε την προσωπική – σεξουαλική ζωή του καθενός, στην παρανομία θα κολλήσουμε;

Από τη στιγμή όμως που το Κράτος, ΔΕΝ εφάρμοζε τους κανόνες που το ίδιο θέσπιζε, τότε δεν μπορεί να κατηγορεί τους πολίτες του, δημιουργώντας συνενόχους! Η διαφορά με τις χώρες που έχουμε (όχι εμείς, αλλά οι επικοινωνιολόγοι των πολιτικών μας) σαν πρότυπο, είναι ότι εκεί ο πολίτης έχει τη συνείδηση της τιμωρίας, η οποία εντέχνως φαίνεται, μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής, ως κοινωνική συνείδηση.

Κλείνω με ένα άλλο ερώτημα….Ο κ. Πάγκαλος άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει καταστάσεις διαφθοράς. Δεν το λέω εγώ δημόσια, ο ασήμαντος πολίτης, αλλά ένας πρώην Βουλευτής – Υπουργός και πρώην Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεως.

Γιατί κάποιος από τη Δικαιοσύνη δεν έχει, έστω την απορία, να ρωτήσει τον κ. Πάγκαλο τί ακριβώς εννοεί;

Υ.Γ.: Μακάρι να μπορούσα να μην κάνω έμμεση διαφήμιση του βιβλίου του κ. Παγκάλου, αλλά νομίζω ότι είναι αναπόφευκτη…

RAMNOUSIA

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.