Οι Ολλανδοί ετοιμάζουν κάλπες και δημοψήφισμα για την Ευρώπη


Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο στην Ολλανδία, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Εμίλ Ρούμερ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θεωρείται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού, δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μεταφορά εξουσιών από την Ολλανδία στην ΕΕ θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω δημοψηφίσματος.

Επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις αυτές ένας εκπρόσωπος του κόμματος επεσήμανε ότι αυτή η δέσμευση του Ρούμερ περιλαμβάνει και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο υιοθετήθηκε από την ΕΕ ώστε να επιβληθούν αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κανόνες στις χώρες μέλη της σε μια προσπάθεια να αποτραπούν μελλοντικές κρίσεις χρέους.

«Η οικονομική πολιτική μπορεί και δεν πρέπει να περιοριστεί σε μια σειρά κανόνων που προβλέπουν τη μείωση του χρέους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
«Θα αντισταθούμε στο σύμφωνο για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πάντως οι Σοσιαλιστές φαίνεται ότι θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο ότι οι εταίροι τους θα συμφωνήσουν με την ιδέα του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται να κερδίζει τις 37 από τις 150 έδρες του ολλανδικού κοινοβουλίου στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 12 Σεπτεμβρίου, γεγονός που το καθιστά πρώτο κόμμα.

Iefimerida

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.