Το PKK ΞΕ-ΚΟΥΡΔΙ-ΖΕΙ την Τουρκία


του Στρατή Μαζίδη

Οι Κούρδοι εξαπατούντο επί αιώνες από τους Τούρκους που με λόγια και υποσχέσεις πετύχαιναν να τους κρατούν κοιμισμένους ξεχνώντας την ιδέα της αυτοδιάθεσης. Όσες δε φορές άρχισε να επιχειρείται κάτι, οδηγείτο στην αποτυχία.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν όμως άλλαξε τα δεδομένα. Ενέπνευσε, δημιούργησε, ηγήθηκε και άνδρωσε. Εξελίχθηκε σε πονοκέφαλο της Αγκυρας που δεν έλεγε να περάσει με τίποτε. Όταν πια παραδόθηκε χάρη στην ελληνική κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη (και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σάββα Καλεντερίδη και του πρέσβη κου Κωστούλα να διαφύγει ασφαλής, που τους πούλησαν κι αυτούς) στα χέρια της ΜΙΤ ήταν πλέον πολύ αργά.

Τα αμούστακα παιδιά είχαν γίνει παλληκάρια και τα μικρά κορίτσια ύαινες. Είχαν μάθει πως πρέπει να κυνηγούν, να πολεμούν, να πονούν και να διεκδικούν. Κι αυτό δεν αγοράζεται με δολάρια. Κάτι σαν το αντάρτικο του Πόντου που κράτησε απάτητα τα βουνά της περιοχής από την τουρκική μπότα για χρόνια.

Εκεί στα ψηλά βουνά και τα αφιλόξενα εδάφη της νοτιοανατολικής Τουρκίας οι νίλες της γείτονος δεν έχουν τελειωμό. Ανατινάξεις στρατιωτικών οχημάτων, έλεγχοι ολόκληρων περιοχών, αιματηρότατες ενέδρες που έχουν ως αποτέλεσμα την αποστολή φέρετρων στις διάφορες γωνιές της χώρας ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα από ανταρτοπόλεμο και πλέον απαγωγές πολιτικών προσώπων πιάνοντας όμηρο τον βουλευτή του Ρεμπουπλικανικού κόμματος Χουσεϊν Αϊγκιούν και το συνεπιβαίνοντά του δημοσιογράφο.

Η Τουρκία λοιπόν μπορεί να ρίχνει δις δολάρια για να εξελίσσει τη μηχανή της αλλά το PKK έχει αποδειχθεί σε μετρ του …ξε-κουρδί-σματός της!

Και ως απόγονος “συνωστισμένων” δεν μπορώ να πω πως δεν το διασκεδάζω!

freepen.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.