Το αδιέξοδο του Κουβέλη και οι σκέψεις για ηρωική έξοδο


Όσοι παρακολουθούν με προσοχή τις ασκήσεις ισορροπίας και τις πολιτικές πιρουέτες του Φώτη Κουβέλη, υποστηρίζουν πως είναι εμφανές το πολιτικό αδιέξοδο… στο οποίο βρίσκεται.

Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση, αλλά και η στήριξη όλων των μνημονιακών μέτρων έχουν φέρει στα όρια της διάσπασης το κόμμα της «κυβερνώσας αριστεράς».

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τώρα ο Κουβέλης; Θα «αυτοκτονήσει» πολιτικά παραμένοντας στη συγκυβέρνηση και ψηφίζοντας τα μέτρα του 2ο μνημονίου ή θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο;

Στο Μαξίμου πάντως δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις κινήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τη δήλωσή του ότι διαφωνεί με το μέτρο της εφεδρείας.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως ο Κουβέλης μάλλον προετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να αποσύρει και την εμπιστοσύνη του.

Ωστόσο υπάρχουν υπουργοί της ΝΔ που εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν θα εγκαταλείψει τόσο γρήγορα το κυβερνητικό σκάφος κι αυτό γιατί όπως λένε τότε η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές με κύρια ευθύνη του Κουβέλη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως ερμηνεύουν ως επικοινωνιακές τις κινήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και δεν πιστεύουν ότι θα «αποποιηθεί» έτσι εύκολα η «κυβερνώσα αριστερά» τα κυβερνητικά «προνόμια» και τις μέρες «δόξας» που απολαμβάνει…

kentrinews.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.