29.407.000 ευρώ αγορές από τα κατεχόμενα


Ηλεκτρικό ρεύμα αξίας 24,1 εκατομμυρίων ευρώ πώλησε το ψευδοκράτος στην ε/κ πλευρά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο την έκθεση του Τούρκου «πρέσβη» στα κατεχόμενα Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά για την βοήθεια της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται σε τ/κ ΜΜΕ, στο πλαίσιο του Κανονισμού της πράσινης γραμμής έγιναν «εξαγωγές» – όπως αναφέρεται – 29.407.000 ευρώ, από τα οποία τα 24,1 αφορούσαν την ηλεκτρική ενέργεια. Στην έκθεση παρατηρείται ότι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, εκτός της πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος, σημειώθηκε αύξηση στις πωλήσεις προϊόντων.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις ελεύθερες περιοχές πωλούνται προϊόντα που εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις που θέτει η ΕΕ για την ασφάλεια, την υγεία και την ποιότητα, όπως χαλίκια, τούβλα, κεραμικά, προϊόντα αλουμινίου, μεταλλικά κομμάτια, χημικά προϊόντα, έπιπλα, κρεβάτια, πλαστικά προϊόντα, λαχανικά και ψάρια.

Υποστηρίζεται ότι εξετάζοντας τις εξαγωγές στο πλαίσιο του Κανονισμού της πράσινης γραμμής, διαπιστώνεται ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας εξακολουθούν να ασκούν ψυχολογική πίεση έναντι των τ/κ προϊόντων και δεν υπάρχουν ράφια για τα προϊόντα αυτά ώστε να χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές. Σημειώνεται δε ότι ο Κανονισμός άρχισε να εφαρμόζεται το δεύτερο μισό του 2004, το 2005 έφθασε το 1,6 εκ ευρώ και μέσα σε έξι χρόνια τριπλασιάστηκε και το 2011 έφθασε τα 5,3 ευρώ.

cytoday.eu

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.