ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ»


Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

(25 χρόνια μετά…)

Στη λογοτεχνία ο όρος «πρόληψη», αναφέρεται σε αφήγηση γεγονότων που θα συμβούν σε μελλοντικό χρόνο, σε σχέση με το χρόνο της κύριας αφήγησης . Μια τέτοια «πρόληψη» θα επιχειρήσω σ ένα μελλοντικό επεισόδιο της δημοφιλούς εκπομπής «πάμε πακέτο».

Ο συνεργάτης της κας Βίκυς βρίσκεται στη Γαλλία, όπου συναντά την κα Λαγκάρντ και την ενημερώνει σχετικά το «κλειδί» του πακέτου, που θ ανοιχθεί σε λίγες μέρες στην Αθήνα. Η Κριστίν κοιτάζει αμήχανα το συνεργάτη της κας Βίκυς, μ αυτό το «σαγηνευτικό» χαμόγελο που τη διέκρινε πάντα και απαντά θετικά στην πρόσκληση.

Φτάνοντας στο στούντιο, ανοίγει το μπαούλο και βλέπει μια καρτ-ποστάλ από το Καστελόριζο, ένα κουπί από κανό κι ένα ενεργειακό βραχιολάκι (απ αυτό που φορούσαν πριν 25 χρόνια οι «ανισόρροποι» για να ισορροπήσουν υποτίθεται).

-Ω, dear George, αναφωνεί γεμάτη χαρά και νοσταλγία.

Γκιώργκο, Λουκά Μασόνο, Αντόνιο επαναδιαπραγματευτή, Ευάγγελο Χοντρό, Φώτη κομμούνι, Ζόρικη Ντόρα, στουρνάρο υπουργκό, με πόση αγκάπη τους τυμάμαι. Κρυσή εποκή για DNT, ντιαλύσαμε μαζί, Ελλάντα, Europe, PASOK, θα ήτελα πολύ να ξαναντώ αγαπημένους μου. Τόσα πράγκματα πήραμε τότε από Ελλάντα. Λιμάνια, airport, DEH, OTE, νησιά, βουνά, βάλαμε ανεμογκεννήτριες παντού, κάναμε ανταγωνιστικούς Έλληνες  ίντιο με BAGLANDES, αγκοράσαμε βίλες σε τάλασσα αξέχαστη παρέα. Ελλάντα απέραντη ενεργκειακή «μπαταρία» Ευρώπης κάναμε.  Ό,τι κι αν έντινα σε Γκιώργκο, Λουκά Μασόνο κι Αντόνιο το έβαζαν signature, πολλά πολλά πακέτα υπογκράψαμε μαζί. Τέλω να τους ντω.

Η παρουσιάστρια κα Βίκυ φανερά συγκινημένη, έχει μαζί της όλους τους «αγαπημένους» της Κριστίν, με επικεφαλής τον Γιώργο απ το Καστελόριζο. Παρά τα χρόνια του κρατιέται καλά, ενώ στο στούντιο βρίσκονται και ο Λουκάς, ο Αντώνης, ο Ευάγγελος, ο Στουρνάρας.

Η παρουσιάστρια απευθύνεται στον Γιώργο και τον ρωτά τι τον έκανε να ψάξει τη Κριστίν.

Ο ίδιος απαντά πως ήθελε να θυμηθεί ωραία χρόνια, τότε που πραγματικά «λεφτά υπήρχαν» και κάθε δυο μήνες έφερνε η Κριστίν κι ένα «πακέτο» 5 ή 6 δις να μπουν στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα ο ίδιος και οι φίλοι του, Λουκάς, Αντώνιος, Ευάγγελος μάζευαν όλο το ρευστό, αποδεικνύοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε», που έλεγε και το σλόγκαν του κόμματος του.

Θυμάται τις «σοσιαλιστικές διεθνείς», που μάζευε όλη την «αφρόκρεμα» των σοσιαλιστών στην Ελούντα, το hi-teck γυμναστήριο στην Ιπποκράτους που επί πρωθυπουργίας του έβγαζε υπουργούς με κοιλιακούς «φέτες», τα συμπόσια της Σύμης, που πάντα προσκαλούσε την Κριστίν και τις συνεδρίες της Bildeberg,που μαζευόταν όλα τα «φωτισμένα» μυαλά της οικουμένης, για να χαράξουν την πολιτική της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Είναι τόσο συγκινημένοι όλοι στο στούντιο, που η κα Βίκυ δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση της και ζητά απ την «παραγωγή» διαφημιστικό διάλειμμα να κλάψουν όλοι μαζί.

Μετά τις αναγκαίες ένθεν και ένθεν φιλοφρονήσεις ρωτά τους προσκεκλημένους αν θέλουν ν ανοίξει ο τοίχος, όπως και γίνεται.

Το τι ακολουθεί δεν περιγράφεται. Αναβιώνουν «χρυσές» εποχές του ελληνισμού. Άπαντες οι «σωτήρες» της χώρας ένα κουβάρι αγκαλιάζονται, φιλιούνται δεν μπορούν να συνέλθουν. Η μόνη που λείπει είναι η «συγχωρεμένη» η Άνγκελα, που απ τα «καντήλια» των Ελλήνων, είχε αποδημήσει εδώ και καιρό κι έλειπε απ το παρεάκι.

Στο «πάνελ» εκτυλίσσονται συνταρακτικές στιγμές. Μόλις συνέρχονται και σκουπίζουν τα μάτια και τις μύτες τους, η Κριστίν κοιτά στοργικά τους σωτήρες (της) και λέει:

-Αγκαπημένοι μου, ακόμα παίρνουμε ρεύμα από καθρέφτες των ταρατσών σας ευλογκημένοι φίλοι

– Όμορφη Κριστίν, το χρέος μας κάναμε, κρατήσαμε το λόγο μας, απαντά εξ ονόματος των «σωτήρων» ο Τζέφρυ.

–  Ω, Ελλάντα, Ελλάντα, ευλογκημένη χώρα, έχει αέριο, λιγκνίτη, πετρέλαιο σούπερ, αμόλυβντη, ανεμογκενήτριες, καθρέφτες, κατασχεμένες βίλες, καλούς πολιτικούς, λεβέντες, ω Ελλάντα, Ελλάντα.

-Ππανέμορφη μου Κριστίν, πάντα ήσουν φίλη της χώρας

– αγκαπημένοι Γκιώργκο, Λουκά Μασόνο, Αντώνιο επαναδιαπραγματευτή, χοντρό Ευάγγελο, Φώτη κομμούνι, Ζόρικη Ντόρα, Στουρνάρα υπουργκό «μαζί τα φάγκαμε».

– Κριστίν κουκλάρα, δεν τα φάγαμε μαζί κι η Βίκυ του Άκη έφαγε, κι ο Μήτσος ο ταξιτζής,ο τυφλός της Ζακύνθου, κι ο Μανούσος  απ το Κάτω Μαλάκι που πήρε 4 επιδόματα τοκετού και 6 λοχείας.

-Παλιές καλές εποχές που είχαμε όλοι ευρώ, που δίναμε δάνεια, για να μας πληρώνετε τους τόκους, θυμάμαι πόσο ανταγωνιστικοί γίνατε τότε, σε σχέση με  χώρες όπως Μπουρούντι, Μπουργκίνα Φάσο και Ακτή Ελεφαντόδοντος. Χαίρομαι, Γκιώργκο, που ντεν είστε αχάριστοι και αναγνωρίζετε τη βοήθεια μας. Γι αυτό ήρτα στο «πακέτο».

– Τόσα «πακέτα» πανέμορφη μου Κριστίν, μας είχες δώσει, εγώ δε θα σου δινα ένα, έστω με την τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ; Έφερα Κριστίν όλον τον καλό τον κόσμο. Αγαπημένα πρόσωπα. Δες τους λίγο, ότι δεν πούλησα εγώ τα πούλησαν αυτοί. Λουκά Μασόνο, Αντώνη διαπραγματευτή, Ευάγγελο Χοντρό, Φώτη κομμούνι, Ζόρικη Ντόρα, Στουρνάρα υπουργό. Ένας κι ένας… Δε νομίζω να χεις παράπονο.

– Αγκαπημένο Γκιώργκο, νιώθω μεγάλες τύψεις, γιατί εγκώ, τελικά, αγκαπώ Ελλάντα πολύ πιο πολύ από Νίγκηρα. Λευκά ελληνόπουλα τα κάναμε χειρότερα Γκιώργκο από Μαύρα Νιγκηρόπουλα, κι εγώ νοιάζομαι τώρα για λευκά ελληνόπουλα κι όχι μαύρα νιγκηρόπουλα!!! Γι αυτό πρέπει μάλλον να σας δώσουμε και τώρα ένα χαμηλότοκο… δάνειο!!!.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.