Τα μέτρα κλείδωσαν, τα φέρετρα ξεκλείδωσαν!


του Στρατή Μαζίδη

“Τα μέτρα κλείδωσαν” αναφέρουν τα μεγάλα ΜΜΕ. Άκου κλείδωσαν. Νέα ορολογία αυτή. Άλλα 11,5 δις ευρώ λοιπόν περικοπών που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα 7 που είχαν έρθει να προστεθούν στα προηγούμενα 4 κ.ο.κ.

Όμορφες και πομπώδεις λέξεις που αγνοούν ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, με ένα ολόκληρο λαό που μαραζώνει καθημερινά γιατί μη νομίζετε, κι αυτοί που ακόμη εργάζονται ή ανταπεξέρχονται ένα είδος ζωντανών νεκρών αποτελούν.

Τα δις αναφέρονται τόσο απλόχερα και άνετα λες και είναι πατάτες. Αλλά εύκολα κόβεις όταν δε στερείσαι ο ίδιος και αυτό συμβαίνει δύο χρόνια τώρα. Ο αριστερός (εδώ γελάμε δυνατά) κος Στουρνάρας για παράδειγμα κάνει πέτρα την καρδιά του αλλά δεν πειράζει, το βράδυ στο σπίτι, με ένα chivas που εύκολα με το μισθό του μπορεί να προμηθευτεί, θα χαλαρώσει. Αλίμονο σε όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Ακόμη και τώρα στο παρά πέντε, παρά την αλλαγή της κυβέρνησης η οποία απλώς άλλαξε χρώμα σακακιού, οι ιθύνοντες δε λένε επιτέλους να βάλουν ένα τέρμα, να κλείσουν την τρύπα στον πάτο του βαρελιού που δεν είναι άλλη από την κρατική μηχανή. Ακόμη και τώρα ζητά επιμηκύνσεις στο …χρόνο προσαρμογής. Είναι όπως οι δόσεις της εφορίας. Το θέμα δεν είναι οι δόσεις ή το άπλωμα του χρόνου, το θέμα είναι ότι δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε. Ακόμη και τώρα πάλι περιμένουμε τον απομηχανής θεό να έρθει να μας σώσει.

Και αντί κάποιοι να γίνουν δυσάρεστοι στην κομματική πελατεία τους λέγοντας τους πως καλά μπήκατε αλλά τώρα πρέπει ορισμένοι να βγείτε και πρώτοι από όλους όσοι μπήκαν από το παράθυρο, συνεχίζει να κοροϊδεύει το εσωτερικό και το εξωτερικό υπερασπιζόμενοι το τέκνο τους. Το τέκνο τους που εξέθρεξαν και το έκαναν θηρίο. Το τέκνο που αν είχαν περιορίσει ή να το είχαν μάθει να δουλεύει αντί να μας δουλεύουν με εφεδρείες, από το 2010 θα ήμασταν σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση και ήδη αρκετοί θα είχαν αποκατασταθεί.

Επειδή όμως κάποιοι και δεν μπορούν και δε θέλουν, θα κλειδώνουν διαρκώς νέα μέτρα. Οριζόντια, αιματηρά, απίστευτα για όλους.

Αφού λοιπόν κλείδωσαν τα μέτρα, ξεκλείδωσαν και τα φέρετρα. Είναι έτοιμα, ανοικτά και περιμένουν να μπούμε μέσα. Αυτή ήταν η επιλογή πριν από δύο μήνες.

Τουλάχιστον δε θα χρειαστεί να αυτοκτονήσει κανείς. Η πείνα ή η ασθένεια θα μας προλάβουν.

freepen.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.