Γινόμαστε όλοι… Κινέζοι


thumb

Του Δημήτρη Μυ

Αφού αυτό απαιτεί η «ελεύθερη» αγορά, αφού αυτό υποδεικνύει η «λογική» του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης και για όσο δεν αμφισβητούμε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της βαρβαρότητας, είμαστε καταδικασμένοι όλοι μας να γίνουμε Κινέζοι.

Σαν αυτούς που δουλεύουν 25 ώρες το 24ωρο για μερικά ευρώ το μήνα και πηδούν από τα παράθυρα των κάτεργων, σαν τους λοιπούς αφρικανούς ασιάτες και εσχάτως ευρωπαίους δουλοπάροικους του «νέου» παγκόσμιου δουλοκτητικού τρόπου παραγωγής ο οποίος επεκτείνεται ταχύτατα…

Τα πρώτα τέτοια τσιφλίκια στην ΕΕ οργανώνεται να στηθούν επί ελληνικού εδάφους, καθώς η κυβέρνηση των τριών (μαριονεττών) της τρόικας «σχεδιάζει»  να δημιουργήσει “ειδικές οικονομικές ζώνες” για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και τον απεγκλωβισμό της οικονομίας της από την ύφεση. Αυτά, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε ο Υπουργός οι ζώνες αυτές «θα προσφέρουν στους επενδυτές φορολογικά και διοικητικά κίνητρα». Με άλλα, απλούστερα λόγια, η κυβέρνηση προχωρά ταχύτατα στη νομοθέτηση του πλαισίου για τη δημιουργία των τσιφλικιών της νεοφεουδαρχίας.

Κοιτώντας από μια άλλη σκοπιά τις ειλημμένες από την τρόικα και υλοποιούμενες από την κυβέρνηση των τριών αποφάσεις, βλέπει κανείς πως στόχος τους είναι—προκειμένου να λειτουργήσει το τσιφλίκι- η δημιουργία των  εργαζόμενων- κολίγων. Δηλαδή οι επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις θα προβλέπουν:

  • Φορολογικές απαλλαγές (ΦΠΑ)
  •  άρση δασμών (π.χ., απευθείας μεταφορά προϊόντων στα πλοία χωρίς εκτελωνισμό)
  •  ελαστικοποίηση όρων εργασίας, δηλαδή δουλειά όποτε όταν και αφού ο …αφέντης έχει ανάγκη, με μισθό… Κίνας

Περί συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες  και  άλλα τέτοια οπισθοδρομικά προφανώς ούτε λόγος…

Πού θα δημιουργηθούν αυτά τα τσιφλίκια; Κατ αρχήν είχε ακουστεί στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη. Τώρα ακούγεται σε όλη την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ωστόσο ο στόχος είναι αυτές οι Ζώνες να επεκταθούν παντού. Και θα επεκταθούν παντού όσο οι άνθρωποι παρακολουθούν ως κολίγοι τις αποφάσεις των εγχώριων και ξένων …αφεντάδων.

πηγή

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.