δεῖ δὲ χρημάτων …


γραφει ο αρισταρχος

δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων (Το χρήμα είναι αναγκαίο, χωρίς αυτό τίποτε δε γίνεται από όσα πρέπει) Δημοσθένης Ολυνθιακός/Α

Οι λογιστές, υπηρέτες αφεντικών ντόπιας και ξένης τρόικας, μας γέμισαν αριθμούς, χρεώσεις, υποχρεώσεις, μιζέρια. Όλα έχουν επικεντρωθεί πάνω σε ένα σημείο Χ. Το Χρέος!

Τα πάντα στράφηκαν σ’ αυτό και πως θα εξυπηρετηθεί. Βέβαια όλοι πιάσαν ντουβάρια να εξασφαλιστούν από την αγγούρια λαίλαπα. Και όπως πάντα την πλήρωσαν οι εύκολοι. Οι νέοι με την ανεργία τους και την μείωση του μισθού τους και οι γέροι, τα περήφανα γηρατειά, με την απώλεια των συντάξεών τους.

Εκεί μπορούν, εκεί χτυπούν!

Η εθνική υπερηφάνεια άρχισε να ποδοπατιέται από απίθανους τύπους σαν τον Tomsen(τι να σου κάνει ο άνθρωπος ένας απλός καλοπληρωμένος, όπως όλοι όσοι ασχολούνται με τα σκατά, λογιστάκος είναι).

Το χρέος όμως είναι πολύ μεγάλο και η εξυπηρέτησή του είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς ανάπτυξη. Εδώ οι προβλέψεις, παρά τις βεβαιώσεις του Αντώνη, είναι δυσοίωνες για Ιταλία, Ισπανία. Για την Ελλάδα τι θα είναι;. Και επειδή όταν κάποιο, όποιο ζώο το στριμώξεις στην άκρη αγριεύει και επιτίθεται, και ο κύκλος προς την γωνία στενεύει επικίνδυνα πρέπει ν’ αρχίσει η ανησυχία για το τι έπεται.

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει κοινωνικό αναβρασμό σημαίνει καταστάσεις περίεργες. Όλα απορρέουν απ’ το χρήμα, κι αυτό το ξέρουν καλά οι δανειστές γι αυτό και μας χορεύουν. Αλλά είναι αμφίδρομο, κι αυτό το ξέρουν. Όταν φτάσεις στο στρίμωγμα, που λέγαμε, απλά θα επιλέξεις κάτι άλλο.

Θα επιλέξεις γεωπολιτική αλλαγή. Δηλαδή αλλαγή αφεντικών. Δηλαδή νέο ξεκίνημα. Καλό, κακό αυτό θα το δείξει η νεκροψία είτε αλλάξουμε είτε όχι.

Αυτό τρέμουν οι κυβερνώντες, που είναι τα τσιράκια των σημερινών αφεντικών, και το απέδειξε περίτρανα ο Παπανδρέου με την απομάκρυνση από μια φιλοσοφημένη προς στρατηγικούς φίλους πολιτική του πρώην πρωθυπουργού του Κ.Καραμανλή.

Μια τέτοια γεωπολιτική αλλαγή, φίλοι Ευρωδυτικοί, πιστέψτε με θα είναι ο εφιάλτης σας. Μόνον οι κυβερνώντες μας δεν το πιστεύουν. Θα πάψουν να ισχύουν τα Δουβλίνα, θα χάσετε την εξ ανατολών ασπίδα που σας προστατεύει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τότε να δω τα ευρώ σας που θα τα διαθέσετε.

Ακόμη και τη λαθρο-μετανάστευση την κάνετε από ανάγκη για λόγους υπογεννητικότητας. Αλλά, αυτοί να μείνουν στην Ελλάδα και σε σας να ρθούν …εμείς. Με τα πτυχία μας, με την μόρφωσή μας. Γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Κι οι λαθρο… ας μείνουν στο Ελλάντα.

Από μικρό παιδί κάθε Ελληνόπουλο μεγαλώνει μ’ αυτή την ασπιδική μάχη κατά της Ανατολής που σας τρομοκρατεί, γι αυτό και την εξορκίζετε. Τρελαίνεστε με την θέα της μαντίλας, βγάζετε σπυριά με μόνο την λέξη Κοράνι. Αυτό που οι Έλληνες ενέταξαν στο DNA τους. Γι αυτό που πολεμήσαμε, και σεις στις κρίσιμες στιγμές μας πουλήσατε.

Όταν ο μεγάλος Καραμανλής έλεγε ‘’ανήκομεν στην Δύσιν’’ εννοούσε ‘’Ναι σε μια φιλελεύθερη πολιτική που επιτρέπει την προσωπική, αναλόγως αξίας(sic), άνοδο. Ελευθερία στην έκφραση(sic). Όχι σε μια δογματική ακραία πολιτική(έτσι το εμπεδώσαμε εμείς ο απλός λαός, ώ σοφοί ερμηνευτές των χρησμών)

Αυτά τότε, πριν σαράντα χρόνια. Σήμερα τι; ΤΟ ΧΡΗΜΑ! Τα συμφέροντά μας. Επομένως είναι στρατηγικά, ώ σοφοί της κυβέρνησης. Τα στρατηγικά συμφέροντα φέρνουν στρατηγικούς φίλους.

ΥΓ. Όλο το πρωϊνό στα διαφημιστικά σποτάκια της TV για τις ειδήσεις έδειχναν έναν Έλληνα υπουργό μπροστά στον καθιστό Σόϊμπλε να κουνά το κεφάλι σαν εκείνο το σκυλάκι που βάζουν οι φορτηγατζήδες πάνω απ’ το τιμόνι. Κάποιος έξυπνος απάλειψε την σκηνή, ακόμη κι απ’ τις ειδήσεις.

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: aristarhos

Προσοχή στην πρίζα, υπάρχει συνωστισμός!
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.