Η Ελλάδα εξαντλείται και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης..


Με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και την ανάγκη ενίσχυσης της οικονομίας ασχολείται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η οποία σημειώνει:
«Οι φοροφυγάδες διώκονται εντωμεταξύ με πολύ μεγαλύτερο ζήλο στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να σώσει τη χώρα, διότι το κυνήγι των μαύρων προβάτων χρειάζεται χρόνο και γιατί η ύφεση βαθαίνει όλο και περισσότερο. Τα νέα μέτρα λιτότητας έχουν στόχο τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί έχουν περικοπεί αισθητά. Όποιος δεν έχει τίποτα πρέπει να κάνει οικονομία. Αυτό ισχύει τόσο για το κράτος όσο και για τους πολίτες. Έτσι όμως η Ελλάδα εξαντλείται και η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί ρεπορτάζ στις οικονομικές της σελίδες με τον τίτλο «Η τρόικα συστήνει στους Έλληνες την εβδομάδα εργασίας των έξι ημερών. Έρευνα καταδεικνύει εξάπλωση της φοροδιαφυγής». Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι από την έκθεσή της εξαρτάται η περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς τη χώρα. Επισημαίνει πως η τρόικα θα εξετάσει επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ αναφέρεται και σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο για το τι ποσοστό του εισοδήματος τους έδιναν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ώστε να αποπληρώσουν δάνεια που είχαν πάρει από ελληνικές τράπεζες. Γιατροί και δικηγόροι φαίνεται ότι έδιναν το 100% του εισοδήματός τους!  Deutsche Welle

exomatiakaivlepo.blogspot.com

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.