Τα ξάφριζαν…εγκαίρως


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ είναι εντυπωσιακό πως «υπήρχαν (δανεικά) λεφτά». Είναι ο τρόπος που τα ξάφριζαν! Πριν προλάβει να σιτέψει στο ταμείο, έκανε φτερά το δημόσιο χρήμα. Ένα ρεύμα αέρα, μια δίνη και χάνονταν απ’ το μάτι. Το’ βλεπες αργότερα σε σχήμα…βίλας ή έχανες τα ίχνη του, πριν χωθεί στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας.

ΚΑΙ τι να θυμηθείς; Τις «αθώες» ΜΗΚΥΟ που απέπνεαν άρωμα ακομμάτιστο και μέσα βρώμα, πριν το χρήμα ρουφηχτεί στην καταβόθρα; Κάτι σαν «υπέρ χηρών και ορφανών» που τσέπωνε ο ερανιστής, παγκάρι που ξάφριζε ο (κάποιος) παπάς πριν τα μετρήσει.

ΠΩΣ αλλιώς ξάφριζαν το δημόσιο χρήμα, νόμιμα, ύπουλα και ανήθικα; Σε διορίζω και αμείβεσαι ηγεμονικά, αλλά μη με…ξεχνάς. Όλα νόμιμα (και ανήθικα), με τζίφρες και σφραγίδες. Υπήρξαν, λοιπόν, τηλεσχολιαστές κρατικών καναλιών με το χιλιαρικάκι τους τη μέρα, εκφωνήτριες με το 30/ντάρι τους το μήνα κι ένας στρατός υπεράριθμων ξοπίσω, «εξωτερικοί» στα μετόπισθεν και αθέατοι να μετράνε χιλιάρικα για «παραγωγές».

ΘΑ βγάζαμε «τηλεοπτικά» λεφτά απ’ τους Ολυμπιακούς και δεν μας έδωσαν λογαριασμό. Χωρίς να δούμε κάποιους στο σκαμνί ή στο κελί (να τους πηγαίνουμε τσιγάρα). Είναι αξιοθαύμαστοι οι άνθρωποι και συνεχίζουν. Κι αν λίγο, με την κρίση, ξαποσταίνουν, είναι για να μας ξανάρθουν δριμύτεροι, όταν (και αν) οι γελάδες ξαναπαχύνουν.

ΙΔΡΥΣΑΝ το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), το στελέχωσαν, όρισαν τους μισθούς των διευθυντάδων και «ξεκοκάλισαν 17 εκατομμύρια, χωρίς να πραγματοποιήσουν ούτε μιαν αποκρατικοποίηση». Τους το ‘πε ο κ. Τσίπρας (εύγε) και δεν κοκκίνισαν, δεν μας έδειξαν τους φταίχτες, δεν μας αποκάλυψαν υπογραφές. Και γιατί να νοιαστούν για 20 χιλιάρικα μισθό του Προέδρου κι άλλα (περίπου) τόσα του Αντιπροέδρου; «Δεν βρίσκεις στελέχη», σου πετάνε. Κι εμείς, απορημένοι για την επαγγελματική διαδρομή του κ. Προέδρου, διερωτώμεθα τι σχέση έχει η «Τογιότα» με την πρυτανεία του παν. Πειραιά, αυτή με την ΔΕΗ (γράφτηκε, τότε, πως διπλασίασε τον μισθό του ο ίδιος) και η ΔΕΗ με το ΤΑΙΠΕΔ. Και τους ρωτάμε. Κάνατε καμιά προκήρυξη θέσης, διεθνώς, για να δείτε πόσοι και με πόσα ντοκτορά (και εμπειρία) θα πλάκωναν με αιτήσεις που «ΔΕΝ θα ξεκοκάλιζαν τα 17 εκατομμύρια»;

ΚΙ αν ξαναγεμίσει το σακούλι, θα το (ξανα)ξαφρίσουν. Νόμιμα και ανήθικα. Κατέχουν την τέχνη. Κοιτώντας αδιάφορα τους πεινασμένους στα συσσίτια.

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.