Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ….


“…Ας πάρουν κι άλλα μέτρα και θα….
Τι θα ρε; Τι θα; Τι θα κάνεις δηλαδή;…”

γράφει ο Βασιλίσκος

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε όλοι το σήριαλ “η διάσωση της Ελλάδας” Νομίζω πως θα έρθει μια μέρα που θα συναγωνίζεται άνετα με κάτι αμερικανικά σήριαλ που βλέπει η μάνα μου από τότε που ήμουν παιδάκι και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τους πρώτους κύριους πρωταγωνιστές να έχουν αποδημήσει ήδη εις Κύριον!

Το βασικό μοτίβο επιλεκτική χρεωκοπία καλά κρατεί. Ένα συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού έχει χρεοκοπήσει. Οι άνεργοι, τα λουκέτα, οι υπερχρεωμένοι, όλοι αυτοί οι μικρού μεγέθους πολίτες. Μικροεπαγγελματίας, μικρο υπάλληλος.  Αυτούς τους τακτοποιήσαμε. Βαστάνε γερά στις πλάτες τη χρεωκοπία, μη τυχόν και εξαπλωθεί στους υπόλοιπους. Γιατί πρέπει πάση θυσία να επιβεβαιωθούν τα λόγια το μεγάλου προφήτη που αναφώνησε κάποια στιγμή “το ότι χρεοκοπούν οι Έλληνες δεν σημαίνει πως θα χρεοκοπήσει και η Ελλάδα” Γιατί ως γνωστόν άλλο πράγμα η Ελλάδα κι άλλο πράγμα οι Έλληνες. Είναι πλέον δυο πράγματα που στέκονται απέναντι. Από τη μια μεριά το κράτος που ανήκει στη Τρόικα κι από την άλλη ο λαός που ανήκει στη… τύφλα του!

Αν μπει κάποιος σε συζητήσεις που γίνονται σε ξένα φόρουμ, σε μπλογκ, σε διάφορες σελίδες και διαβάσει τις αναφορές για την Ελλάδα και τα διάφορα σχόλια που ακολουθούν, μια και μοναδική ερώτηση πλανάται στον αέρα. Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, για να σταματήσουν τη δολοφονική επίθεση. Έχει γίνει φαινόμενο για παρακολούθηση από κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, και λοιπές κατηγορίες. Γιατί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν έχουν βγει κατσαρόλες να χτυπάνε στους δρόμους, γιατί ενάμιση εκατομμύριο (επίσημα εγγεγραμμένοι )  άνεργοι είναι εξαφανισμένοι, γιατί χιλιάδες μικρο επαγγελματίες λουκετιοφόροι είναι εξαφανισμένοι, γιατί εκατοντάδες ψωρο-μισθοσυντήρητοι με τα εκατό χαράτσια πάνω από τα κεφάλια τους είναι εξαφανισμένοι, γιατί χιλιάδες νέοι χωρίς μέλλον, φτυσμένοι και στοχοποιημένοι από την επιλεκτική χρεοκοπία είναι εξαφανισμένοι.

Πλέον μιλάμε για το φαινόμενο Έλληνας στην εποχή του μνημονίου. Ο Έλληνας της ουράς. Ουρές στις εφορίες για να πληρώσουν ή να κάνουν διακανονισμό. Ουρές στη ΔΕΗ παρομοίως. Ουρές στα ταμεία ανεργίας. Ουρές στις τράπεζες για να παρακαλάνε το πασά μη τους σφάξει. Ουρές επίσης στις καφετέριες να σχολιάζουν ασταμάτητα, ουρές στο διαδίκτυο παρομοίως.

Βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου μια κυβέρνηση είναι ανίκανη να σταματήσει το κατήφορο, ανακαλύπτει το τροχό (ναι, υπήρχε διαφθορά και φοροδιαφυγή, ω του θαύματος) να τρώει πόρτα συνέχεια από τη Τρόικα, κι ένας λαός που είναι ανίκανος να διεκδικήσει ακόμα και τα βασικά του δικαιώματα.

Ο αντιστασιακός αγώνας αυτή τη στιγμή συνοψίζεται σε απειλές. “Καλά κάντε πως υπογράφεται και θα δείτε” Στυλ παλιάς ελληνικής κωμωδίας όπου ο πολλά και βαρύς κοντός έλεγε “βαστάτε με για να μην τον βαρέσω, βαστάτε με σας λέω”.  Γι΄αυτό και τα λόγια στερεύουν σιγά σιγά. Τι άλλο να πούμε? Το αυτονόητο? Να γράψουμε για το χοντρό δούλεμα που βλέπουμε? Το ξέρουμε. Να γράψουμε για το ξεφτίλισμα? Το βλέπουμε. Να πούμε για τη χρεοκοπία που είναι ήδη εδώ? Τη βλέπουμε. Δηλαδή τι ωφελεί να τα λέμε ξανά και ξανά? Έτσι για να αποδεικνύουμε πως ναι μεν μας πατάει κάποιος στο λαιμό, αλλά το έχουμε καταλάβει δεν είμαστε και βλάκες….

Κάθε φορά που βρίσκω λίγο χρόνο, λέω να γράψω κάτι. Όμως τι να γράψεις που να μην είναι μια ανούσια πλέον επανάληψη? Ένα κοπάδι τραβάει το δρόμο του κάθε μέρα με τον ίδιο τρόπο, με σκυμμένο το κεφάλι, σιωπηλό (το αν είναι εκνευρισμένο ούτε που νοιάζει κανέναν) και παλεύει να επιβιώσει ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ στις εντολές.  Βρίζει υπακούοντας, υπομένει υπακούοντας, εξαθλιώνεται υπακούοντας, χαραμίζει τη ζωή του υπακούοντας. Έχει γίνει καραμέλα που αναμασάμε κάθε μέρα, μα δεν υπάρχει κάποια πολιτική δύναμη να μας καθοδηγήσει. Γιατί το κοπάδι θέλει καθοδήγηση. Θέλουμε κάποιον άλλον να αναλάβει τη διάσωσή μας. Λες και οι εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι αυτοί τη στιγμή πολίτες δεν μπορούν να είναι δύναμη από μόνοι τους. Πρέπει να τους πάρει κάποιος από το χέρι και να τους πάει στράτα στρατούλα.

Οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα μαζεύτηκαν χωρίς κανείς να καταλάβει πως. Σαράντα μέρες. Ξεροστάλιαζαν στις πλατείες. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Οι αγριεμένοι στο Σύνταγμα που είναι? Εκείνες οι κρεμάλες που έρχονται για τις κουφάλες… εκείνο το ελικόπτερο που θα κατέφθανε… εκείνο το κανείς δεν θα φύγει αν δεν φύγουν αυτοί… εκείνο ο λαός τώρα θα μιλήσει…..

Μάπα το καρπούζι. Τζίφος η μαγκιά… Τα κουβαδάκια και σε άλλη παραλία. Εκείνο δε το συγκλονιστικό αποτέλεσμα που θα έβγαινε στις εκλογές, ήταν όντως συγκλονιστικό. Τέτοια μ@λακία αποτέλεσμα σε σχέση με το τσαμπουκά που πλανόταν τόσο απειλητικός στον αέρα, ήταν συγκλονιστικό.

Ας πάρουν κι άλλα μέτρα και θα….
Τι θα ρε? Τι θα? Τι θα κάνεις δηλαδή?

Βασιλίσκος

netakias (δια την αντιγραφή)

http://vasiliskos2.blogspot.gr/

Διαφημίσεις

Περὶ τοῦ/τῆς: netakias.com

Η ελευθερία, "αυτό το τρομερό όνομα, γραμμένο πάνω στο άρμα της θύελλας", είναι η κοινή αρχή σε όλες τις επαναστάσεις. Χωρίς αυτήν, οι επαναστάτες δεν μπορούν να φανταστούν την δικαιοσύνη. - Albert Camu *L'Homme révolté*
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Blogs. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ….

 1. Ὁ/ἡ barbara γράφει:

  ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΘΑ ,ΘΑ,ΘΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ THEO γράφει:

  Βαστάνε γερά στις πλάτες τη χρεωκοπία,
  (ΠΟΙΟΙ;;)
  μη τυχόν και εξαπλωθεί στους υπόλοιπους
  (ΠΟΙΟΥΣ;;).
  Γιατί πρέπει πάση θυσία να επιβεβαιωθούν τα λόγια το μεγάλου προφήτη που αναφώνησε “το ότι χρεοκοπούν οι Έλληνες δεν σημαίνει πως θα χρεοκοπήσει και η Ελλάδα”
  (ΓΙΑΤΙ κ. ΒΑΣΙΛΙΣΚΟ;; Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ… «ΕΙΝΑΙ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;)
  Γιατί ως γνωστόν
  (ΣΕ ΣΑΣ;; Ή ΣΕ ΟΛΟΥΣ;;)
  άλλο πράγμα η Ελλάδα κι άλλο οι Έλληνες
  (Α, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΕΤΣΙ;; ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ… ΣΕ ΣΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ… ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ).
  Είναι πλέον (;;) δυο πράγματα (!!!) που στέκονται απέναντι.
  (ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙ «ΠΡΑΜΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ «ΠΡΑΜΑ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)
  Από τη μια μεριά το κράτος
  (ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ :Η ΕΛΛΑΔΑ Ή ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;)
  που ανήκει
  (ΠΟΙΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ …ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ Ή ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ;) στη Τρόικα
  κι από την άλλη μεριά ο λαός
  ( ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΠΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ) που ανήκει στη τύφλα του!
  Αν μπει κάποιος σε συζητήσεις που γίνονται σε ξένα φόρουμ, σε μπλογκ, σε διάφορες σελίδες και διαβάσει τις αναφορές για την Ελλάδα και τα διάφορα σχόλια που ακολουθούν, μια και μοναδική ερώτηση πλανάται στον αέρα. Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, (ΕΝΝΟΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ «ΚΑΤΙ», ΑΛΛΑ ΤΙ;;) για να σταματήσουν τη δολοφονική επίθεση. Έχει γίνει φαινόμενο για παρακολούθηση από κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, και λοιπές κατηγορίες. Γιατί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ «ΚΑΤΙ», ΜΕ «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ», ΠΟΙΟ;; ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ;; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΠΜΕΡΗ;;) ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ “βαστάτε με για να μην τον βαρέσω, βαστάτε με σας λέω“…Ας πάρουν κι άλλα μέτρα και θα…. Τι θα ρε; Τι θα; Τι θα κάνεις δηλαδή;…” ( ΘΑ ΒΓΩ ΕΞΩ ….ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ…. ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ… ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ) ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν έχουν βγει κατσαρόλες να χτυπάνε στους δρόμους,…. Όμως τι να γράψεις που να μην είναι μια ανούσια πλέον επανάληψη? ΤΙ, ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΡΕ ;; (ΤΟ ΡΕ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ) ΤΙ ΝΑ ;; ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ;;ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ;;ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ,ΡΕ;:) ΚΑΘΕ «ΕΛΛΗΝΑΣ» ΚΑΙ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΡΕ .ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ(ΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ )

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.