Το (κρυφό) CD της πολιτικής αλητείας και της ντροπής


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΝΑ το πούμε απ’ την αρχή πως μας χουν καταπλήξει οι δυο…ταχύτητες. Εδώ και τώρα αποφάσεις για μισθούς συντάξεις και χαράτσια, ανοχή, αναβολή και κωλυσιεργία για άλλα που τους απειλούν και τους πληγώνουν. Είναι, βέβαια, υπόθεση της τρισυπόστατης κυβέρνησης, αλλά είναι και θέμα κοινοβουλίου. Με τις συνήθειες, την ιστορία και την κουλτούρα τους των 300. Γι αυτά που (δι)έπραξαν, εκείνα που παρέλειψαν και το όλο σύμπλεγμα το είπαμε πολιτικό σύστημα. Μοναδικό στον κόσμο και καταπληκτικά ζημιογόνο και καταστροφικό.

ΕΧΕΙ πολλά να…επιδείξει το κοινοβούλιό μας. Με την εργώδη προσπάθεια των μελών του, διαχρονικά, για προνόμια αυτών των ιδίων. Κι όταν κάποιοι το παράκαναν, έσκασε η βόμβα. Καταθέσεις στο εξωτερικό! Από δρόμους κρυφούς και σε περίοδο κρίσης. Δεν ανησύχησαν κρατώντας μαχαίρι και πεπόνι, χαμογέλασαν περιμένοντας κι εμείς θυμηθήκαμε. Πόσα μας «έταξαν» για έρευνες μιζαδόρων και για Βατοπέδια και πόσο μας κόστισε η «φούσκα» (από υπερωρίες και αμοιβές).

ΕΙΝΑΙ καταπληκτικοί οι άνθρωποι. Ταχυδακτυλουργοί που εξαφανίζουν κι άλλοτε εμφανίζουν άσους απ’ το μανίκι, προκαλώντας…χεικρότημα. Περιμέναμε τη λίστα των πολιτικών-καταθετών, το CD υπάρχει και ερευνάται, αλλά του ΣΔΟΕ είναι ανίσχυρο μπροστά στους πανίσχυρους του σιναφιού, που νομοθετούν.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν πρόκειται για αφελείς πολιτικούς-ελβετοκαταθέτες. Οι «δράστες» κρύβονται και δεν περιμένουμε αυτοαποκαλύψεις. Είναι κάτι σαν τον δολοφόνο που ανθίσταται και, βέβαια, τον κατηγορούμενο δεν τον «ορκίζουμε». Μόνο τον ‘ξορκίζουμε να μας αποκαλύψει την αλήθεια κι αυτός τη θάβει βαθύτερα.

ΤΟ πληροφορήθηκαν πως υπάρχει το CD των 32, κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και σφυρίζουν αδιάφορα. «Δεν είμαι εγώ-είναι οι υπόλοιποι». Μα κι αν τους δείξουν (μόνο σε μέλη του σιναφιού τους), απαγορεύονται τα μολύβια και οι φωτογραφικές μηχανές! Διέπραξαν (και αυτήν) την πολιτική αλητεία, πρόσφατα, γέλασε το παρδαλό κατσίκι, χωρίς κανένας τους/κανένας μας να κλάψει για την κατάντια.

ΑΠΟ’ δω και πέρα, μας τρώει η αγωνία. Όχι για τη λίστα που δεν πρόκειται να δούμε, αλλά για τον τρόπο που θα χειριστούν το θέμα (της απόκρυψης) οι «ταχυδακτυλουργοί». Οι συνασπισμένοι και σαν μια γροθιά απέναντι στον «εχθρό» και στην αλήθεια.

ΟΙ 32 θα αυτοπαρουσιάζονταν, αν επρόκειτο για έντιμους πολιτικούς άνδρες και γυναίκες. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, για αυτό και (προ)καλούμε τους/τις υπόλοιπους: Απαιτήστε τη λίστα στον…αέρα, αλλιώς παραιτηθείτε!

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.