Φωτιές ανάβει δημοσίευμα του Reuters


Μπουρλότο στα θεμέλια της διαπραγμάτευσης πήγε να βάλει δημοσίευμα του Reuters που αναφέρει ότι η έκθεση της τρόικας θα δημοσιοποιηθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές…

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος του ειδησεογραφικού πρακτορείουReuters, ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί μετά τιςεκλογές στις ΗΠΑ, στις 6 Νοεμβρίου, προέβησαν οι επικεφαλής της τρόικας.

«Παντελώς ανυπόστατο» χαρακτήρισε ο Σάϊμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος τουΟλι Ρεν, τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η έκθεση τηςτρόικας για την Ελλάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί μετά τις εκλογές στις ΗΠΑστις 6 Νοεμβρίου.

Ο δε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, εξερχόμενος τηςσύσκεψης με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για το πακέτο τωνμέτρων, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αλήθεια».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έκθεση της Τρόικας σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδαςενδέχεται να δημοσιοποιηθεί μετά τις 6 Νοεμβρίου επειδή η Ουάσινγκτον θέλει νααποφύγει την πιθανότητα κραδασμών στην παγκόσμια οικονομία μέχρι τιςαμερικανικές προεδρικές εκλογές, ανέφεραν σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καιδιπλωμάτες.

“Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν επιθυμεί (να υπάρξει) κάτι σε μακροοικονομικήκλίμακα που θα προκαλέσει κραδασμούς στην παγκόσμια οικονομία πριν τις 6Νοεμβρίου”, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Πολλές πηγές από τη Γερμανία είπαν επίσης ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι από τηνΟυάσινγκον έχουν καταστήσει σαφές, σε επαφές που είχαν με Γερμανούς και άλλουςΕυρωπαίους αξιωματούχους, ότι θα προτιμούσαν να μην υπάρξουν”εκπλήξεις”, πριν από τις προεδρικές εκλογές.

“Είναι πιθανό η έκθεση της τρόικας να καθυστερήσει”, είπεαξιωματούχος από το Βερολίνο που μίλησε στο πρακτορείο ζητώντας να τηρηθεί ηανωνυμία του. Στην ερώτηση αν υπάρξει κάποιο ειδικό αίτημα από την Ουάσινγκτον,απάντησε: “Δεν θέλουν εκπλήξεις”.

Άλλη πηγή υποστήριξε ότι τα κίνητρα των Ευρωπαίων δεν αφορούν μόνο τημακροοικονομική σταθερότητα αλλά έχουν και πολιτικούς λόγους να μην”ταρακουνήσουν τα νερά” πριν από τις αμερικανικές εκλογές. ΟιΕυρωπαίοι ηγέτες “δεν θέλουν τον Μιτ Ρόμνεϊ (τον υποψήφιο τωνΡεπουμπλικάνων), και πιθανόν είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουντον Ομπάμα”, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ίδιο πρακτορείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.