Ποιος σκοτώνει τους ήρωες;


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Γεμάτη χρυσές σελίδες με κατορθώματα ηρώων είναι η Ελληνική Ιστορία.

Ήρωες που έδωσαν την ζωής τους πολεμώντας για μεγάλα ιδανικά, για την ελευθερία, για την δημοκρατία, για την πατρίδα τους.

Ποιος όμως σκότωσε αυτούς τους μεγάλους ήρωες;

Μήπως οι φονικές σφαίρες του εχθρού;

Μήπως τα εκτελεστικά αποσπάσματα των κατακτητών;

Όχι! Τους Έλληνες ήρωες, αυτούς που θαύμασαν και θαυμάζουν όλοι οι ξένοι, τους Έλληνες ήρωες για τους οποίους ο Ουίστον Τσώρτσιλ είχε πει «από δω και πέρα δεν θα λέμε πως οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» τους σκοτώσαμε εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, οι απόγονοί τους.

 

ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Με μεθοδευμένες ενέργειες, με εντολή ή ανοχή των πολιτικών μας, οι έννοιες, πατρίδα, έθνος, ελευθερία, ευτελίστηκαν ή εξωστρακίσθηκαν από τα σχολικά συγγράμματα. Ταυτόχρονα, μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ψευτοδιανοούμενοι, άτομα που διαφέρουν από εκείνους που έχουν αρετή κι ανδρεία γιατί αυτοί είναι θρασύδειλοι και ψυχικά αδύναμοι να θυσιαστούν για μεγάλα ιδανικά, προσπάθησαν και πέτυχαν, να περάσουν στους νέους αλλά και σε μεγαλύτερους που δεν είχαν μελετήσει την Ιστορία, τις δικές τους επικίνδυνες και διεστραμμένες απόψεις.

Με την δικαιολογία ότι θα έπρεπε μέσα από τα βιβλία της Ιστορίας να βγουν ιστορικά γεγονότα που «ενοχλούσανε» συμμάχους και γείτονες, το Υπουργείο Παιδείας ανέθεσε την συγγραφή νέων συγγραμμάτων σε άτομα που ελέγχονται όχι μόνο για την κριτική τους ικανότητα αλλά και για το αν και κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν σωστά κι αντικειμενικά ένα Ιστορικό γεγονός.

Και βγάλανε μέσα από τα βιβλία της Ελληνικής Ιστορίας όχι μόνο την Ιστορική αλήθεια αλλά κι όλους εκείνους τους ήρωες και τις θυσίες τους, που δίδασκαν στους νέους με το παράδειγμά τους μεγάλα ιδανικά, που άνοιγαν στις ψυχές των μαθητών, τους μεγάλους δρόμους της Ειρήνης, της φιλοπατρίας, της ελευθερίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού, που προκάλεσε η κυκλοφορία του το 2006 μεγάλες αντιδράσεις.

Έτσι, με έκπληξη που έγινε οργή, οι Έλληνες είδαν να δίνονται στα Ελληνόπουλα βιβλία Ιστορίας που ανέφεραν ότι δεν υπήρξε σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Κεμάλ, αλλά πως «έγινε συνωστισμός στην παραλία της Σμύρνης που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλοί Έλληνες».

Ευτυχώς, μετά από αντιδράσεις, πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και γονέων, το βιβλίο αποσύρθηκε.

Η ΣΗΜΑΙΑ

«Σε έχει αγκαλιάσει ποτέ η Ελληνική Σημαία; 

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.