Στα αζήτητα το πετρέλαιο. Άσχετοι κυβερνήτες προσδοκούν έσοδα από μηδενική ζήτηση


Σ.Σ. Δηλαδή κε Στουρνάρα και Τρόϊκες εσωτερικού και εξωτερικού, ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιον που να μην κατανοεί την απλή εξίσωση, δηλαδή ότι όσο αυξάνεις τον φόρο σε κάτι (πετρέλαιο, βενζίνη, αυτοκίνητα, ποτά κλπ), τόσο περισσότερο πέφτει η κατανάλωση, άρα μειώνονται τα έσοδα του. 
Σ.Σ. Κύριοι φωστήρες της κυβέρνησης, μπορείτε να μας πείτε ποιά είναι τα ποσοστά μείωσης εσόδων από φόρους όπως σε βενζίνη, καπνά, αυτοκίνητα και οινοπνευματώδη;)
Πλάτη στα… καλοριφέρ γύρισαν φέτος πολλοί κάτοικοι της Ελλάδας αφού πάνω από 60% έφθασε η μείωση για ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης σε σύγκριση με τον περσινό Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία των πρατηριούχων.
Οι παραγγελίες στα πρατήρια είναι μηδαμινές – σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν το «τεφτέρι» των παραγγελιών άρχιζε να γεμίζει από την 1η Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, η πτώση κατανάλωσης στα χωριά της Ελλάδας ξεπερνά το 70%, επισημαίνουν οι
πρατηριούχοι, αφού οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές έχουν αποφασίσει να καίνε μόνο ξύλα.
Ο λόγος που οι καταναλωτές στρέφονται σε άλλες μορφές ενέργειας, όπως οι λέβητες πέλετ, οι ξυλόσομπες και τα ενεργειακά τζάκια, είναι η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου στα 1,30-1,50 ευρώ το λίτρο.
Έτσι η πτώση στην κατανάλωση πετρελαίου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 50% σε σχέση με πέρυσι, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει και για τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου.
Οι πρατηριούχοι πάντως εκτιμούν ότι η μείωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω της υψηλής τιμής θα φέρει λουκέτα σε 2.000 πρατήρια καυσίμων ακόμη, αφού ο τζίρος τους έχει πέσει πολύ… Οι περισσότεροι βενζινοπώλες περίμεναν να δουλέψουν, μια και έχουν ήδη καταγράψει μείωση κατανάλωσης στη βενζίνη που φτάνει το 40% και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 30%.
Αύξηση πάντως της ζήτησης για  κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης αναμένει το υπουργείο Οικονομικών να φέρει η νέα αλλαγή εισοδηματικών κριτηρίων για τους      δικαιούχους, η οποία αυξάνει τον κατάλογο όσων δικαιούνται επιστροφή φόρου κατά 500.000 άτομα… Η αύξηση στον αριθμό των δικαιούχων θα επέλθει λόγω της βελτίωσης των εισοδηματικών αλλά και των περιουσιακών κριτηρίων.
Ο πρόεδρος όμως των βενζινοπωλών επισημαίνει πως το σύστημα επιστροφής χρημάτων είναι προβληματικό και τονίζει πως, αν δεν αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση, τότε θα παγώσει ο κόσμος, ενώ σημειώνει ότι πολλές πολυκατοικίες σε περιοχές όπου ο χειμώνας διαρκεί για μακρύ διάστημα και το κρύο είναι δριμύ τους ενημέρωσαν ότι δεν θα ανάψουν καλοριφέρ.
Πάντως, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης διευρύνονται, σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θέτει τα εξής εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος:
♦ Για τους άγαμους, ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ (από 14.000 ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός).
♦ Για τους έγγαμους χωρίς παιδιά, ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ (από 23.35 ευρώ).
♦ Για τους έγγαμους με ένα παιδί, ετήσιο εισόδημα 38.000 ευρώ, με δυο παιδιά 41.000 ευρώ και με τρία παιδιά 44.000 ευρώ.
Τα περιουσιακά κριτήρια θα είναι τα ακόλουθα:
♦ Για τους άγαμους, ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 150.000 ευρώ (από 100.000 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο).
♦ Για τους έγγαμους, ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ (έναντι αρχικού σχεδιασμού150.000 ευρώ).

loutraki1

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.