Και άλλοι τουρκοπράκτορες στη Ρόδο!


    Επίσκεψη στη Ρόδο του προέδρου του κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB σε άλλη μία απόδειξη της κλιμακούμενης συνεργασίας των οργάνων της Άγκυρας σε Δωδεκάνησα και Θράκη…

Μόλις προ ολίγων ημερών διαβάσατε στο «Προξενείο-Στοπ» τις νεότερες ειδήσεις γύρω από την προσπάθεια της Άγκυρας να στήσει μειονοτικό ζήτημα και στα Δωδεκάνησαμε λειτουργίες τουρκοσυλλόγων και εκδηλώσεις  τουρκισμού, ενώ σας γράφαμε ακόμη καιγια την ορατή σχέση που υφίσταται πλέον εδώ και λίγους μήνες ανάμεσα στους τουρκόψυχους της περιοχής με εκείνους της Θράκης. Πριν λοιπόν αλέκτωρ λαλήση, όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά, καθώς πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε τη Ρόδο ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδρος του προξενο-κόμματος της Θράκης DEB (που είχε ιδρύσει κάποτε ο διαβόητος αρχιπράκτορας της ΜΙΤ Αχμέτ Σαδήκ), παρέα με τον σύμβουλό του και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κόμματος Αϊντίν Αχμέτ. Επίσημα ο λόγος της έλευσης του Τσαβούς στη Ρόδο ήταν «για να περάσει τη θρησκευτική γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ με τους Ροδίτες αδελφούς του», όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB, το ταξίδι όμως ενείχε και κάποιο είδος ανταπόδοσης της επίσκεψης του ΔΣ του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου – Η Αδελφοσύνη» το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Κομοτηνή (στην 1η φωτογραφία οΤσαβούς στα γραφεία του συλλόγου με τον πρόεδρο Μεχμέτ Ζαμαντάκι). Στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε το DEB στις 27/10/2012 (και τη μετέφρασε το tourkikanea.gr), διαβάζουμε και αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως π.χ. οι επαφές που είχε ο λεγάμενος με τους εν Ρόδω τουρκόφρονες, η συνάντησή του με τον εκεί Τούρκο πρόξενο, τα ενωτικά μηνύματα για όλους τους «Τούρκους» της Ελλάδας υπό τη φροντίδα του DEB (σ.σ. έχει γούστο, λέει, ν’ αρχίσει τώρα να μας το παίζει και τουρκοεθνάρχης η παλιοπρακτοράντζα)! Αναλυτικότερα:

«Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο σύμβουλός τουΑϊντίν Αχμέτ προσευχήθηκαν μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς στο τζαμί Σουλεϊμανίγιε, που είναι ανοιχτό μόνο τις γιορτές, και μετά πέρασαν για τον εορτασμό στη βιβλιοθήκη Χαφίζ Αχμέτ Αγά, στον οποίο ακόμη μετείχε και ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ρόδο Χακάν Αϊτέκ (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία, όπως φυσικά και το – μέχρι τ’ αυτιά – χαμόγελο ευτυχίας του Τσαβούς κατά τη χειραψία – και με τα δύο χέρια παρακαλώ – μαζί του).Μετείχαν ακόμη το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του «Ιδρύματος Φετχί Πασά» Τζεγκίζ Αργκέσο, ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδερφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντάκι, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κώ και Δωδεκανήσων» (σ.σ. άλλο αλυτρωτικό…φρούτο πάλι αυτό!) Μουσταφά Καϊμακτσί, οι δάσκαλοι τουρκικών στον σύλλογο της Ρόδου Τζαχίτ και Γκιουλτέν Αλιοσμάν, ο θρησκευτικός λειτουργός Ρόδου Ιλτέρ Μέτσο, και πολλοί Ροδίτες Τουρκομουσουλμάνοι 

Το βράδυ της πρώτης μέρας του Μπαϊραμιού ο πρόεδρος του DEB μετείχε στο γλέντι που οργάνωσε ο σύλλογος. Στην ομιλία που πραγματοποίησε εκεί, ανέφερε πως φέρνει χαιρετίσματα από όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και είπε πως σήμερα βιώνει την χαρά να εκπληρώνει την υπόσχεση επίσκεψης στην Ρόδο, που έδωσε στους αρμόδιους του συλλόγου όταν αυτοί τον επισκέφτηκαν. Ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που περνά αυτές τις μεγαλοπρεπείς μέρες μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς. Είπε πως ακόμα και αν δεν μπορούν να είναι πάντα μαζί, οι καρδιές βρίσκονται μαζί τους. Τόνισε πως το DEB έχει την αποστολή να ενδιαφέρεται για όλους τους ομογενείς που ζούνε στην χώρα, και ότι οι ίδιοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή. Τέλος ευχαρίστησε τους αρμόδιους του συλλόγου που τον κάλεσαν σε αυτή την ωραία βραδιά και του παρείχαν έτσι την δυνατότητα να την περάσει μαζί με τους ομογενείς.

Αργότερα ο Τσαβούς έδωσε βραβείο σε ένα από τα παιδιά που πέτυχαν στα μαθήματα τουρκικών τα οποία παραδίδονται υπό την αιγίδα του συλλόγου και κάλεσε τους Ροδίτες ομογενείς στη Δυτική Θράκη (σ.σ. ε βέβαια, μην τους χάσουμε τέτοιους μουσαφίρηδες)!

Στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο Αϊντίν Αχμέτεπισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκίας στη Ρόδο Χακάν Αϊτέκ. Αργότερα, ο πρόεδρος του DEB πήγε πάλι στον «Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου – Η Αδερφοσύνη», όπου και πέρασε την μέρα του».

Πολλές παρτίδες, όπως βλέπετε, άνοιξαν τα δυο πρακτορομάγαζα μεταξύ τους. Και όλα αυτά βέβαια που διαβάσατε είναι μόνο τα πλέον ορατά, ε; Για το τι άλλο διαμείβεται και εξελίσσεται κάτω από την επιφάνεια…

ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    1. Ο Τσαβούς έξω από τον «Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου – Η αδελφοσύνη».

    2. Εδώ μέσα στα γραφεία του συλλόγου μαζί με τον πρόεδρο Ζαμαντάκι, τον Τούρκο πρόξενο στη Ρόδο Αϊτέκ και τον Ιλτέρ Μέτσο, απεσταλμένο του ψευδομουφτή Μέτε.

    3. Στο τζαμί ανήμερα του Μπαϊραμιού.

    4. Μαζί με τον σύμβουλό του Αϊντίν Αχμέτ.

    5. Πάρτε και ολίγον…τουρκοφολκλόρ από το γλέντι του συλλόγου.

    6. Ο Τσαβούς μιλών κατά την ίδια εκδήλωση.

    7. Και φυσικά δεν θα μπορούσε ο λεγάμενος να λείψει και από την δεξίωση που παρέθεσε το τουρκικό προξενείο για την 89η επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας.

proxeneio-stop.org

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Και άλλοι τουρκοπράκτορες στη Ρόδο!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.