Τι είναι προτιμότερο; Να φτωχύνουμε με ευρώ ή δραχμή;


«Οι Έλληνες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν να φτωχύνουν σε ευρώ ή σε δραχμές!». Το ότι θα φτωχύνουμε δεν συζητιέται. Αυτό έγραφε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της πριν λίγες μέρες η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Δυστυχώς και κατά την δική μας άποψη αυτή είναι η αλήθεια. Το ότι το ελληνικό κράτος έχει και επίσημα πτωχεύσει και βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία κάλυψης με ίδια μέσα των υποχρεώσεών του, αυτό είναι γνωστό.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Από εδώ και πέρα μπαίνουμε σε μια περίοδο που η πτώχευση του κράτους θα επιπέσει επί των ζωών και των περιουσιών μας. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι είναι προτιμότερο. Να βιώσουμε αυτή τη πτώχευση με ευρώ ή με δραχμή;

Οικονομική ανάπτυξη δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει, ακόμα και αν τα μεροκάματα φτάσουν στο ένα ευρώ, όσο η αδύναμη ελληνική οικονομία παραμένει ένα ανοιχτό σύστημα, μέσα στη ζώνη του ισχυρού ευρώ, αιμορραγώντας συνεχώς. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και το τεράστιο δημόσιο χρέος που είναι αδύνατο ποτέ να εξοφληθεί.

Οικονομική ανάπτυξη και αυτοδύναμη παραγωγή θα υπάρξει μόνο αν η ελληνική κοινωνία λειτουργήσει σε συνθήκες θερμοκηπίου. Αν δηλαδή κλειστούν και απομονωθούν στον ίδιο χώρο κεφάλαιο και  μέσα παραγωγής. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με εθνικό νόμισμα, είτε μόνιμα είτε (κατόπιν συμφωνίας με την ΕΕ) για ορισμένο δοκιμαστικό χρονικό διάστημα.

πηγή

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Τι είναι προτιμότερο; Να φτωχύνουμε με ευρώ ή δραχμή;

  1. Ὁ/ἡ Ishkandar Raskolnick γράφει:

    «Δεν ξέρω κανέναν σοβαρό τραπεζίτη που θα ήθελε να πετάξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη» φέρεται ότι έλεγε τις προάλλες κάποιος υπάλληλος της Uni Credit Bank. «Το αντίθετο μάλιστα, φοβόμασταν ότι η Ελλάδα θα αποφάσιζε από μόνη της την έξοδο», συμπλήρωσε τη δήλωσή του ο τραπεζίτης.

    Οι Εξάγγελοι της Θεωρία του Χάους…

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/11/chaos-theory.html

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.