Δόση, δοσίλογοι, δοσολογία και άνευ όρων παράδοση


του Στρατή Μαζίδη

Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της δόσης των 31,5 δις ευρώ. Τα πάντα για “λίγη ζωή ακόμη” όπως λένε οι Domenica στο καταπληκτικό ομώνυμο τραγούδι τους.

Άνθρωποι ξεπουλούν τη συνείδησή τους οδηγώντας την κοινωνία μας σε αδιέξοδα για…λίγη ζωή ακόμη. Τι ζωή όμως; Θυσιάζουμε τα πάντα στο βωμό μιας δόσης η οποία απλά θα σπρώξει ορισμένα γεγονότα λίγο πιο κάτω. Ας μη γελιόμαστε. Η χώρα μας έχει ήδη χρεοκοπήσει απλώς αντί για στάση εξωτερικών πληρωμών προς τους τοκογλύφους επέλεξε τη στάση εσωτερικών πληρωμών.

Ο ασθενής έχει ήδη πεθάνει. Τι πεθάνει δηλαδή που βρίσκεται στο στάδιο της αποσύνθεσης. Απλά εξακολουθούμε να μην το παραδεχόμαστε.

Οι δοσίλογοι πολιτικοί μας ξεπουλούν την Ελλάδα, αλλά το βασικότερο, το μέλλον των παιδιών μας. Εσείς, εγώ, τα φάγαμε τα ψωμιά μας. Ζήσαμε έστω και λίγα αξιοπρεπή χρόνια. Τα παιδιά μας όμως;

Οι δοσίλογοι δίνουν κυριολεκτικά τα πάντα, χαρίζουν ακόμη και την ψυχή τους στο διάβολο για να πάρουν τη δόση. Και μας δε μας ρωτούν αν μας αρέσουν οι εξαρτήσεις.

Αλλά παρά το γεγονός πως και ότι είχαμε το χαρίσαμε, και πεζοδρόμιο κάναμε, τον απαυτό μας στήσαμε και κλέφτες των φτωχών γίναμε για να τα δώσουμε στο κεφάλαιο, τελικά η δοσολογία της δόσης είναι από ισχνή έως ανύπαρκτη.

Έτσι όμως ήταν ανέκαθεν οι νταβατζήδες και οι έμποροι ναρκωτικών. Έπαιζαν με τα θύματά τους. Ερεθίζονταν να τα βλέπουν να σέρνονται και εξευτελίζονται για λίγη ψεύτικη χαρά.

Οι δοσίλογοι κάνουν τα πάντα για τη δόση. Έστω και με μετρημένη δοσολογία. Προχωρούν ακόμη και στην παράδοση της χώρας.

Εμείς πότε θα τους δώσουμε μια να πάνε από κει που ρθαν;

freepen.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.