Ο Πεπόνης στέλνει τον Γιάννο στην βουλή για την λίστα Λαγκάρντ


Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Αμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννο Παπαντωνίου θα ελέγξει η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή ύστερα από επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι στη λίστα Λαγκάρντ με τους…
καταθέτες σε τράπεζες της Ελβετίας. Ο κ. Πεπόνης επισυνάπτει μάλιστα και στοιχεία λογαριασμού, παρότι ο κ. Παπαντωνίου είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει καμία σχέση επαναλαμβάνοντας και χθες ότι «η αναφορά ονόματος που συμπίπτει με το όνομα της συζύγου μου στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό, είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγός μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη τράπεζα» τόνιζε ο πανίσχυρος επί Σημίτη υπουργός.

Τώρα βέβαια με βάση την ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις, ύστερα από έλεγχο που θα διεξαχθεί από ορκωτούς λογιστές.

Συγκεκριμένα η χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν. 3023/2002 για τον Ελεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων τονίζει:
«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του άρθρ. 21 του Ν. 3023/2002 για τον Ελεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη λίστα Λαγκάρντ σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κυρίας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας. Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από τον νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερομένους και θα ζητήσει διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας 20 ημερών, όπως ο νόμος ορίζει».

Να θυμίσουμε ότι στις 27 Οκτωβρίου το περιοδικό «HOTDOC» είχε αποκαλύψει 2.059 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη. Στον αριθμό 919 της λίστας εμφανιζόταν το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. «Kourakou Stavroula Businesswoman» αναφερόταν στη συγκεκριμένη εγγραφή.

citypress-gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.