ΔΝΤ: Σε κίνδυνο η Πορτογαλία


Η Πορτογαλία εξακολουθεί να παραμένει μία χώρα που αντιμετωπίζει «σημαντικούς» οικονομικούς κινδύνους και η επιτυχία του σχεδίου διεθνούς δανεισμού θα εξαρτηθεί και από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, εκτιμά σε σημερινή του έκθεση το ΔΝΤ.

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της είναι επισφαλείς και οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προκλήσεις παραμένουν», ανέφερε το Ταμείο, προσθέτοντας ότι «η τύχη της Πορτογαλίας, που βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνούς δανεισμού από τον Μάιο του 2011, συνδέεται στενά με την κατάσταση στην ευρωζώνη».

«Η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί επίσης και από τις μεταρρυθμίσεις που οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι θα θέσουν σε εφαρμογή προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην ευρωζώνη», τόνισε το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ο κυριότερος «βραχυπρόθεσμος κίνδυνος» με τον οποίον βρίσκεται αντιμέτωπη η Πορτογαλία είναι ότι «η οικονομία ανακάμπτει πολύ αργά ώστε να έχει μία σημαντική επίπτωση στον υψηλό δείκτη ανεργίας και προκαλεί τη μετανάστευση καταρτισμένων εργαζομένων, που είναι δύσκολο να αναστραφεί».

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.