Τουρκία: Ψάχνουν για επαγγελματίες οπλίτες


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Προβληματισμός επικρατεί στον τουρκικό στρατό για τη δημιουργία μεγάλου επαγγελματικού στρατού καθώς παρά τον ικανοποιητικό μισθό που προσφέρει το τουρκικό δημόσιο, για τα δεδομένα της χώρας, το ενδιαφέρον των υποψηφίων παραμένει χαμηλό καθώς οι επαγγελματίες οπλίτες θεωρείται σίγουρο πως θα δίνουν μάχες με το PKK και πολλοί φοβούνται να το κάνουν αυτό.

Για τον «επαγγελματικό στρατό» που θέλει να μεγαλώσει η Τουρκία είχε εξαγγελθεί πως θα προσληφθούν 25.000 άνδρες ενώ μέχρι το 2015 υπάρχει σχέδιο για «επαγγελματικό στρατό 50.000 ανδρών» Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα μόλις 1500 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για να προσληφθούν.
Ο μισθός που δίνουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στους επαγγελματίες οπλίτες , συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος συμμετοχής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις φτάνει τις 3100 τουρκικές λίρες δηλαδή περίπου 1350 Ευρώ. Ενώ στο τέλος του χρόνου λαμβάνουν και επίδομα 7000 τουρκικών λιρών δηλαδή περίπου 3000 Ευρώ.

onalert.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.