Δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα “στρίμωξε” Ισραηλινό εκπρόσωπο (video)


Ένα βίντεο με πολλά… χτυπήματα είναι αυτό που έχει ανέβει στο διαδίκτυο από το ομηρικό πλέον πινγκ-πονγκ ανάμεσα στον δημοσιογράφο του Αλ Τζαζίρα Ντάρεν Τζόρντον και τον εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ.
Η συζήτηση των δυο σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση στα “παράθυρα” του Αλ Τζαζίρα ήταν ιδιαίτερα έντονη, με αφορμή τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, και ιδιαίτερα την επίθεση με ρουκέτες κατά κτιρίου στο οποίο βρίσκονταν δημοσιογράφοι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
“Δεν στοχεύουμε δημοσιογράφους. Στοχεύουμε τη Χαμάς”, είπε ο Μαρκ Ρέγκεβ.
“Οι πύραυλοι δεν σταματούν σε μια οροφή. Γνωρίζατε ότι υπήρχαν δημοσιογράφοι σε όλο το κτίριο. Ποτέ θα θα καταφέρετε ένα τόσο ακριβές χτύπημα, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες”, απάντησε ο Τζόρντον.
“Από όσο γνωρίζω, κανένας ξένος δημοσιογράφος δεν τραυματίστηκε. Το χτύπημα ήταν χειρουργικό και πετύχαμε τον στόχο που θέλαμε”, συνέχισε ο Ρέγκεβ.
“Μπορείτε να κάθεστε εκεί και να λέτε ότι κανείς δημοσιογράφος δεν τραυματίστηκε. Ένας όμως τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι”, ανταπάντησε ο Τζόρντον.
“Ίσως θα έπρεπε να συζητήσουμε για το ποιός είναι δημοσιογράφος, και ποιός υποστηρίζει ότι είναι. Εμείς γνωρίζουμε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα media για λόγους ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάμε για… νόμιμους δημοσιογράφους”, συνέχισε ο Ρέγκεβ.
“Στο κτίριο υπήρχαν ξένοι δημοσιογράφοι. Και άλλοι βρίσκονταν κοντά στο κτίριο. Δεν μπορείτε να αρνηθείτε αυτή την πραγματικότητα”, κατέληξε ο Τζόρντον, κλείνοντας κάπου εκεί τη συζήτηση.
Δείτε το video…

ΠΗΓΗ

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.