Το τέλος της εποχής στην Αγροτική Τράπεζα…


Αν και συνταξιούχος σήμερα ο Γιάννης Πολυράκης εξακολουθεί να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τις συνέπειες που θα έχει το κλείσιμο της Αγροτικής Τράπεζας σε βάρος κυρίως του αγροτικού πληθυσμού. Τον συναντήσαμε σήμερα το βράδυ σε προγραμματισμένη ομιλία του στην Ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην Αμπεριά, για να μας πει, μεταξύ άλλων, τα εξής: “ Υπηρέτησα στην Αγροτική Τράπεζα τα τελευταία 27 χρόνια, εκ των οποίων τα 12 σε επιτελικές θέσεις. Από τον Αύγουστο 2005 έως 31-12-2010 διετέλεσα Διευθυντής του Κεντρικού Καταστήματος της ΑΤΕ στα Χανιά και από 1-1-2011 είμαι συνταξιούχος.  Στην αποψινή, λοιπόν, ομιλία μου θ’ αναφερθώ αρχικά στην κατάσταση των τελευταίων τριών δεκαετιών που οδήγησε τη χώρα στη διόγκωση του χρέους, στον πόλεμο κατά της ελληνικής γλώσσας και θρησκείας, στην είσοδό μας στην ΟΝΕ,  στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και στο επίσης μεγάλο σκάνδαλο των μνημονίων με συνέπεια την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την εν τέλει υποδούλωση μας στον οικονομικό αυτό πόλεμο, όπου, μεταξύ άλλων, ήταν και το ξεπούλημα της ΑΤΕ.. Αμέσως μετά θα εστιαστώ στην Ιστορία της ΑΤΕ και την θαυμαστή πρόοδο της τη 10ετία του 2000, που αγόρασε και 2 τράπεζες στα Βαλκάνια και μια Οικονομοτεχνική Εταιρεία στο Ην. Βασίλειο. Η δραστηριότητα  αυτή, της έδωσε το μεγάλο βραβείο Corporete Superbrants για την εν γένει εικόνα της μέχρι το Δεκέμβριο του 2009”. Ο κ. Πολυράκης, σύμφωνα, με το πλούσιο βιογραφικό του σημείωμα τυγχάνει γεωπόνος και είναι διδάκτωρ φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει δύο σπουδαία συγγράμματα. Το ένα αφορά την «Περιβαλλοντική γεωργία» και διδάσκεται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και το άλλο αφορά τη «Ρύπανση του περιβάλλοντος από αγροχημικά» και διδάσκεται στο πανεπιστήμιο της Λεμεσού. Ασχολείται ακόμα με τη λογοτεχνία και έχει κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία ενώ θήτευσε και ως πρόεδρος της Ένωσης Σφακιανών Νομού Χανίων στο διάστημα της οποίας με δικές του ενέργειες ονομάσθηκε το αεροδρόμιο «Αερολιμένας Δασκαλογιάννη» και στήθηκε ο ανδριάντας του ήρωα κρητικού στην πλατεία Κοτζάμπαση.  Την ομιλία παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Μεταξύ των παρευρισκομένων, ο πολιτευτής Χανίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παντελής Καπαρουδάκης  και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων  Εμμανουήλ Φραγκάκης.

Γιάννης Πολυράκης:  “Το 70% της ελληνικής εθνικής αγροτικής γης είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική Τράπεζα και από το προαναφερόμενο ποσοστό, το 30% ευρίσκεται στην παραμεθόριο με ό,τι σημαίνει αυτό”

yanniskakanos.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.