ΜΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Αγαπητοί φίλοι,

Εδώ και πολύ καιρό, όλοι οι Ελληνες, ρωτάνε:
“Μα γιατί δεν κάνει κάτι ο Ελληνικός λαός”;
“Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε”;
και άλλα πολλά τέτοια, που δεν μπορούν να απαντηθούν,
γιατί σκεφτόμαστε λάθος,
σκεφτόμαστε τον “Ελληνικό λαό” σαν κάτι “άλλο”,
κάτι ξένο από εμάς,
ένα τρίτο σώμα,
και δεν συνειδητοποιούμε το γεγονός ότι
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας επιχειρηματίας, ένας συνταξιούχος, ένας καθηγητής πληροφορικής και ένας τρελός επιστήμονας,

λαμβάνουμε την πρωτοβουλία,

να καλέσουμε τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό,

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ,

ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,

να δώσουμε ένα τέλος στην καταστροφή της πατρίδας μας.

αν το πιστέψουμε, θα γίνει πραγματικότητα.

Το έργο είναι τεράστιο και θα χρειαστούμε πολύ βοήθεια.

Σας παρακαλώ όλους να διαβάσετε πολύ προσεκτικά όσα γράφονται στο

http://2013marathon.org

και να πείτε τη γνώμη σας και αν θέλετε να συμμετέχετε στην κίνηση του Μαραθώνα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Φιλικά.

ΜΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μαραθώνας, Πρωτομαγιά 2013.

Η επιτροπή υποδοχής περίμενε τον αντιστράτηγο στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Οταν έφτασε το αυτοκίνητο,  έγινε χαλασμός. Ο κόσμος ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα και η ομάδα περιφρούρησης με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να….


δημιουργήσει κλοιό γύρω από τον στρατηγό για να τον οδηγήσει στο γραφείο του πυρήνα. Σε ολόκληρο το δρόμο, άνθρωποι έσφιγγαν και φιλούσαν τα χέρια του. Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος και μεταδοτικός. Το τεράστιο πλήθος βρισκόταν σε κατάσταση ευφορίας.  Το φως της ελπίδας είχε φωτίσει ξανά τις ψυχές τους.

Τα τηλέφωνα στο αντίσκηνο του πυρήνα είχαν πάρει φωτιά….

Οι γραμματείς κατέγραφαν τα στοιχεία πληκτρολογώντας ασταμάτητα.  Η μικρή γεννήτρια που τροφοδοτούσε με ρεύμα τους υπολογιστές, αγκομαχούσε κάθε μέρα και πιο απελπισμένα, όμως φαινόταν ότι θα κρατήσει. Αν και αυτό δεν είχε και πολύ σημασία τώρα πια.

Γιατί τώρα πια η αποστολή είχε ολοκληρωθεί.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.  Δύο εκατομμύρια Ελληνες βρέθηκαν αυτή τη μαγική μέρα στο Μαραθώνα. Και αυτή τη φορά δεν ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν. Δεν ήρθαν για να μουτζώσουν τη βουλή. Ηρθαν για να πολεμήσουν. Για να νικήσουν.

Κανείς δεν πίστευε ότι θα συμβεί στην αρχή. Ούτε καν η ομάδα των πέντε.  Ακόμη κι αυτοί, πιο πολύ έβλεπαν την κίνηση σαν μια απόπειρα να ακουστεί μια ψύχραιμη φωνή που να προσφέρει λύση και συνολικό σχέδιο, παρά σαν μια απόπειρα πραγματικής κατάληψης της εξουσίας. Κανείς στην ομάδα άλλωστε δεν είχε πολιτικές βλέψεις.  Είχαν συμφωνήσει ότι όταν και αν ο κόσμος συγκεντρώνονταν στο Μαραθώνα, θα εξέλεγε προσωρινή κυβέρνηση για την συνταγματική αναθεώρηση και τότε η ομάδα των πέντε θα διαλύονταν, θα έπαυε να υπάρχει και τα μέλη θα επέστρεφαν στις δουλειές τους.

Ομως σήμερα, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Πάνω από δύο εκατομμύρια Ελληνες μαζεύτηκαν στο Μαραθώνα. Δεν ήταν τελικά και τόσο δύσκολο. Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και ποιος ξέρει πόσες εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένοι, το μόνο που περίμεναν, ήταν μια σπίθα. Ενα κάλεσμα. Μια αφορμή. Την σπίθα αυτή άναψαν οι Ελληνες ιστολόγοι. Το Ελληνικό διαδίκτυο αγκάλιασε την πρωτοβουλία από την αρχή και πολύ γρήγορα δεν υπήρχε Ελληνας που να μην ξέρει για την Πρωτομαγιά στο Μαραθώνα. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Ανθρωποι από όλη την Ελλάδα, άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο στην οργανωτική επιτροπή και να δηλώνουν εθελοντές. Ολα τα πρακτικά προβλήματα που βασάνιζαν την ομάδα των πέντε, που ξεκινούσαν από την τεράστια μεγαφωνική που απαιτούνταν και το πως θα μετακινηθεί τόσος κόσμος προς το Μαραθώνα, μέχρι το που και πως θα δημιουργηθούν χώροι υγιεινής, λύθηκαν με τη συμμετοχή του κόσμου. Επαγγελματίες από κάθε χώρο έπαιρναν τηλέφωνο καθημερινά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον ιερό σκοπό.

Τώρα που ο Ελληνικός λαός είχε συγκεντρωθεί, κανείς δεν μπορούσε πια να τον αγνοεί. Η τηλεόραση, που είχε τις πρώτες μέρες της συγκέντρωσης προσπαθήσει να υποβαθμίσει το γεγονός, τώρα ήταν εδώ. Και κάλυπτε ζωντανά τις αγορεύσεις στην εκκλησία του δήμου. Η πίεση που ασκήθηκε στους αξιωματικούς της αστυνομίας και του στρατού από το λαό, ήταν τεράστια. Και όσοι μεν είχαν αγανακτίσει ήδη με όσα γίνονταν έτρεξαν αμέσως μόλις άκουσαν για το κάλεσμα, και όσοι είχαν βολευτεί στις ανέσεις τους αναγκάστηκαν να πάρουν θέση, κυρίως από φόβο για την αντίδραση του λαού όταν θα καταλάμβανε την εξουσία.

Με την αστυνομία και το στρατό στο πλευρό του, ο Ελληνικός λαός δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Η κίνηση στο Μαραθώνα ήταν το αναπάντεχο που δεν περίμενε το σύστημα. Κάτι που ανέτρεπε το σχεδιασμό. Και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οταν κατάλαβαν τη δυναμική του λαού, ήταν πια αργά. Ο λαός είχε συγκεντρωθεί.

Και να τώρα, που ένα πλήθος μεγαλύτερο κι από τον όγκο των ψηφοφόρων του πρώτου κόμματος στις τελευταίες εκλογές, βρισκόταν στο Μαραθώνα και απαιτούσε δημοκρατία. Ο εφιάλτης των ισχυρών είχε γίνει πραγματικότητα. Ο Ελληνικός λαός, άρπαξε την ευκαιρία που δημιούργησε η κρίση από τα μαλλιά και τώρα η παρτίδα είχε αντιστραφεί.  Τηλεοπτικά δίκτυα από όλον τον κόσμο ήταν στο Μαραθώνα για να καλύψουν το γεγονός. Ηδη κινήσεις σαν του Μαραθώνα προετοιμάζονταν από τους λαούς των άλλων χωρών της Ευρώπης. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η διεθνής ελίτ από ότι φαίνεται θα είναι για αρκετό καιρό απασχολημένη με τα δικά της προβλήματα.

Είναι πλέον θέμα ωρών να παραιτηθούν η κυβέρνηση και η σημερινή βουλή. Ηδη πολλοί βουλευτές, βλέποντας ότι η παρτίδα έχει χαθεί, προσπάθησαν να ενωθούν στο Μαραθώνα με το λαό, λίγοι όμως τα κατάφεραν. Οι περισσότεροι δεν το προσπάθησαν καν.  Και είναι μάλλον αμφίβολο αν θα είναι υποψήφιοι ξανά, όχι επειδή ο λαός θα τους τιμωρήσει και θα τους στερήσει τα πολιτικά τους δικαιώματα, αλλά γιατί με το νέο σύνταγμα που επεξεργάζεται ο λαός, η πολιτική δε θα αποτελεί πια πιθανή καριέρα για τον κάθε ανίκανο ανεπάγγελτο τεμπέλη, αλλά φιλοδοξία ζωής για τους καλύτερους των Ελλήνων. Από εδώ και στο εξής, κανείς δε θα απλώσει το χέρι ξανά στα χρήματα του λαού. Από εδώ και στο εξής, κανείς δε θα αποφασίσει ξανά για λογαριασμό του λαού. Γιατί τώρα πια τη φύλαξη της περιουσίας του και την λήψη των αποφάσεων, θα την αναλάβει ο λαός και κανείς άλλος.

Και το μόνο που έφτανε για να γίνει όλο αυτό, ήταν ένα κάλεσμα σε ένα κομμάτι χαρτί.

Σαν κι αυτό.

Και πολύ ψυχή.

Η ιστορία αυτή, δεν έχει ακόμα γραφτεί. Υπάρχει το σενάριο, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σκηνοθέτης και πρωταγωνιστές. Αυτοί μπορούμε να είμαστε εμείς. Και είναι στο χέρι μας η ιστορία αυτή να βγει αληθινή.  Μια ιστορία που θα έχουν γράψει (για μια ακόμη φορά) οι Ελληνες.

Αρκεί να το θελήσεις.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ

http://2013marathon.org/pragmatikotita/ 

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ ΜΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Καλή ιδέα….

  Όμως υπάρχει όμως ο νόμος του Βέμπερ που λέει ” +1-1= – κάτι…”
  Κι εδώ μπαίνει ο φόβος…

  Παράδειγμα; Φίλος πρόσφατα που δουλεύει σε Δήμο μου έλεγε ότι συνάδελφος του δεν κατεβαίνει στις διαμαρτυρίες επειδή θα συνέχιζε να δουλεύει ακόμα και με 400 ευρώ μισθό και δεν θέλει να πιστέψει ότι θα είναι ένας από αυτούς που θα απολυθούν.

  Αυτόν τώρα τι τον κάνεις; Ξέρεις πόσοι είναι σαν αυτόν; Μπορεί και η μισή Ελλάδα…

  Ο φόβος για το ότι μπορεί να χαθεί και το λίγο που υπάρχει είναι ο λόγος που κρατάει τον κόσμο σε αδράνεια. Γιατί άλλο το λίγο και άλλο το καθόλου. Γιατί η ιδέα περί ξεσηκωμού είναι λογική μεν αλλά ρίσκο δε. Φανταστείτε κάποιον που είναι 40 χρονών με παιδιά και έχει καρκίνο. Και ξέρει ότι αν δεν πάρει τα φάρμακα του δεν θα ξημερώσει. Τι κάνει; Επαναστατεί με κίνδυνο και ρίσκο να μην έχει φάρμακα με αποτέλεσμα να πεθάνει και να μείνουν τα παιδιά του ορφανά ή ξεσηκώνεται και ότι θέλει ας γίνει;

  Υπάρχουν χιλιάδες ερωτήματα και προβληματισμοί στο μυαλό κάθε ανθρώπου και μένουν άλυτα εξαιτίας του φόβου. Για αυτό και το τσουβάλιασμα των ανθρώπων γενικώς είναι λάθος. Ακόμα και ο Παράδεισος και η Κόλαση θα έχουν “επίπεδα” καλοπέρασης ή τιμωρίας αντίστοιχα.

  Άρα το πρόβλημα δεν θα ξεπεραστεί ποτέ με μια προσπάθεια παλλαϊκής συγκέντρωσης γιατί απλά δεν είναι εφικτό κάτω από τις παρούσες συνθήκες αλλά και με την ιδιοσυγκρασία του πρόσφατου παρελθόντος των Ελλήνων.

  Όλα θα τελειώσουν – ή καλύτερα όλα θα αρχίσουν να τελειώνουν – όταν έρθει η χρεοκοπία. Μετά δεν θα υπάρχει φόβος. Γιατί από το λίγο θα έχουμε περάσει στο καθόλου.

  Να μου πεις τώρα χρειάζεται να φτάσουμε στην χρεοκοπία; Όχι φυσικά. Αλλά και το 40 έπρεπε να κάνουμε γαργάρα τον τορπιλισμό της Έλλης μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι την 28η Οκτωβρίου;

  Μετά όμως έγινε χαλασμός…..έτσι θα γίνει και τώρα. Όταν φύγει ο φόβος….τότε θα ισχύσει ξανά το .. “Φωνή Λαού Οργή Θεού”. Και οι Έλληνες θα κάνουν πάλι πολύ μεγάλη ζημιά σε όσους τους αδίκησαν…

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Πιστεύω πως είστε πολύ οπτιμιστές.Μέχρι την πρωτομαγιά του 2013;
  Μα την πίστη μου είστε υπεραισιόδοξοι. Από που αντλείτε; Από τον Αντώνη;

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Nickie γράφει:

  Δεν ειναι οπτιμιστες ειναι ρεαλιστες. Γιατι αν νομιζετε αυτη η κατασταση που ζητε τωρα ειναι υποφερτη σε λιγο θα ειναι τοσο ανυποφορη που θα προτιματε να ειστε νεκροι για να γλυτωσετε το μαρτυριο που σας ετοιμαζουν οι πρακτορες των Ναζι που ονομαζουν τον εαυτο τους Ελληνικη κυβερνηση. Ακομη αυτη ειναι η αρχη και τα 400 Ευρω που παιρνουν μερικοι για να ζησουν θα ειναι μια σταγονα στον ωκεανο για να μπορουν καν να υπαρχουν. Η Ελλαδα βουλιαζει για ολους, ακομη και για τους βολεμενους γιατι οταν το σπιτι του γειτονα μου πιανει φωτια τοτε το επομενο σπιτι θα ειναι το δικο μου που θα κεγεται μεσα στην νυχτα. Μακαρι αυτη η ιδεα των ΠΕΝΤΕ να παρη σαρκα και οστα και τοτε θα ξερω οτι οι προσευχες μου για την Ελλαδα ακουστηκαν. Γιατι η Ελλαδα δεν ειναι μονο η χωρα που φωτιζεται απο Θεικο φως, η Ελλαδα ειναι ιδεα.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.