Από σήμερα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια


Δεν γνωρίζουμε αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά από χθες που εκταμιεύτηκε το μεγάλο δάνειο των 34 και κάτι δις ευρώ, όλοι μας έχουμε σωθεί. Από σήμερα θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Οι τράπεζες πήραν το μεγαλύτερο μέρος, οι δανειστές πήραν τα δικά τους τοκοχρεωλύσια και εμείς φορτώσαμε στις πλάτες μας ένα ακόμα χρέος 34 και δις ευρώ.

Από σήμερα λοιπόν αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις μέχρι τώρα στερήσεις και την εξαθλίωσή μας. Υπερήφανοι, γιατί λένε καλά λόγια για μας οι δανειστές, αφού καταφέρνουν ακόμα και τώρα να κερδοσκοπούν σε βάρος μας. Λίγο προβληματισμένοι βέβαια, γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να υπάρχει «εις υγείαν των κορόιδων». Αλλά γενικά όλοι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

Ολόκληρο το καθεστώς «βελάζει» από χθες το σύνθημα «ανάπτυξη, ανάπτυξη» και όλοι εμείς περιμένουμε με ανοικτό το στόμα τους ξένους επενδυτές (Γερμανούς, Άραβες κ.λ.π.) που θα έρθουν εδώ στα «υπάκουα παιδιά» να μας κάνουν ανάπτυξη. Ας μη συζητήσουμε φυσικά τι θα σημάνει η ανάπτυξη που προπαγανδίζει το καθεστώς, ποιον θα ωφελήσει και ποιον θα βλάψει. Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Τώρα πια βλέπουμε και το φως στην άκρη του περιβόητου τούνελ, όπου έχουμε εγκλωβιστεί. Ακόμα όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το φως. Είναι το φως της εξόδου ή είναι το φως του τραίνου που έρχεται καταπάνω μας…

hassapis-peter

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Από σήμερα θα τρώμε με χρυσά κουτάλια

  1. Ὁ/ἡ oxtapus γράφει:

    Reblogged this on Oxtapus *beta.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.