“Διχασμένοι” οι Γερμανοί δύο δεκαετίες μετά την επανένωση


Περισσότερα από 22 χρόνια ύστερα από την επανένωση της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, μία μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Allensbach έδειξε ότι οι ανατολικογερμανοί έχουν έντονα αρνητική άποψη για τους δυτικούς αλλά πολύ θετική για τους εαυτούς τους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 71% των ανατολικογερμανών θεωρούν τους δυτικούς “αλαζόνες”, το 57% εκτιμά ότι τους ενδιαφέρουν κυρίως τα χρήματα και το 45% ότι είναι “ρηχοί”.

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό των πανεπιστημίων της ανατολικής Γερμανίας και διαπίστωσε ότι το 69% των ανατολικογερμανών χαρακτηρίζουν εαυτούς “μετριόφρωνες”, το 63% “μετρημένους” και το 58% “εφευρετικούς”.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι το 51% των δυτικογερμανών θεωρούν ότι οι ανατολικογερμανοί είναι “δυσαρεστημένοι”, το 42% “δύσπιστοι” και μόνο το 12% ότι είναι “αλαζόνες”.

Πολλοί ανατολικογερμανοί έχουν συναντήσει δυσκολίες στη ζωή τους καθώς εκατομμύρια είναι εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, αλλά και υποχρεώθηκαν σε έναν νέο τρόπο ζωής. Περίπου δύο εκατομμύρια ανατολικογερμανοί εγκαταστάθηκαν στη δυτική Γερμανία αναζητώντας εργασία.

news247.gr

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.