Θα προτιμήσω να πάω με τους “Μάο-Μάο”…


επισυνάπτεται μέρος της σύμβασης της συμμορίας του ευρώ.

του Βαγγέλη Κωνσταντίνου

Στην ίδια σύμβαση ο τόκος του δανείου ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών είναι διπλός. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το 1,501% χωρίς όμως να μας λέει πως αυτό είναι της πρώτης μέσης περιόδου και ότι μετά καθορίζεται νέο επιτόκιο ως εξής: Euribor 6 + Περιθώριο+ Προμήθεια Δέσμευσης+ Ετήσια προμήθεια διαχείρισης και ότι απο τις 19/4/2018, 19/4/2019, 19/4/2020, 19/4/2021 και 19/4/22 κάθε χρόνο μέχρι την λήξη θα πληρώνουμε τόκους, πέραν των άλλων τόκων.

Δεν μας λέει ότι τα δάνεια ανακεφαλαιοποίησης αντί να τα πληρώσουν οι Τράπεζες θα τα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός, ότι για 10 χρόνια θα πληρώνουμε απο 2.500.000.000  το χρόνο κεφάλαιο, με ημερομηνία από και 19/4/34 -19/4/39 και 19/4/43 – 19/4/46. 

Αφού λοιπόν εμείς θα πληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε και όποια δάνεια έχουμε πάρει από τις τράπεζες;

Τουλάχιστον να πληρώσουμε μόνο το κεφάλαιο και να ακυρωθούν οι τόκοι για κάθε δάνειο ατομικό προς τις Τράπεζες.

Αλλά το παραπάνω επιτόκιο της πρώτης περιόδου ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, δηλαδή το 1,501%, δεν ισχύει και για το υπόλοιπο πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης των 14,4 δις ευρώ, το οποίο λήγει στις 19/3/2047 αντί τις 19/3/2032. Αυτό θα καθοριστεί αργότερα, μονομερώς και με όλες τις δουλείες του αλλά και με τόκο επί του συνόλου της κάθε δόσης επιπλέον.

επειδή όμως θα είναι αδύνατο να πληρωθούν κεφάλαιο και τόκοι των δανείων αυτών, γι’ αυτό έχει προβλεφθεί η παραχώρηση κρατικής και δημόσια περιουσίας καθώς και παραίτηση απο κάθε συμφέρον, ατομικό ή συλλογικό.

Λοιπόν, ευτυχώς που έχω, το ελπίζω, λιγοστά χρόνια υπόλοιπο ζωής, τώρα είμαι 58 και ευελπιστώ  να σας αφήσω μετά το ’30  να πληρώνετε εσείς τις επιλογές των προηγούμενων εκλογών και εγώ να ταξιδέψω στο Άγιο Πέτρο, ελπίζοντας πως δεν θα έχει χρεοκοπήσει και ο παράδεισος και ο Θεός δεν θα έχει προσλάβει για Πρωθυπουργό των Ουρανών κανένα Σαμαρά και κανένα Στουρνάρι.

Τώρα αν στον παράδεισο οι ψυχές κατοικούν αν φυλή όπως στην ζώσα γη, δηλαδή αλλού οι Έλληνες και αλλού οι άλλοι, θα προτιμήσω να πάω με τους “Μάο-Μάο” .

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Διαφημίσεις
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.